Hlavní obsah

Ujfaluši sní o pohárech, přestože jeho Atlético je šest bodů od sestupu

PRAHA

I když madridské Atlético dělí od sestupových pozic ve španělské La Lize jen šest bodů, jeho stoper a bývalý kapitán české reprezentace Tomáš Ujfaluši věří, že cesta do evropských pohárů je z nejvyšší soutěže možná. Pravdou je, že k tomu svěřencům kouče Florese zbývá odmazat manko „pouhých“ jedenácti bodů. Daleko slibněji však vypadá cesta do Evropy ze španělského poháru.

Foto: Susana Vera, Reuters

Tomáš Ujfaluši v dresu Atlétika Madrid

Článek

Ač týmu z hlavního španělského města přísluší v nejvyšší lize až třináctá příčka, úplně jinak je na tom Atletico ve španělském poháru Copa del Rey. Tam Ujfaluši a spol. o víkendu nastoupí v prvním utkání semifinále proti Racingu Santander. „Jestli porazíme Racing, tým získá sebevědomí a my se zase trochu přiblížíme našemu cíli,“ myslí si Ujfaluši.

„V kádru jsou všichni nadšení z představy, že bychom se mohli dostat do finále. Určitě ale působení v La Lize neházíme za hlavu. Chceme se v tabulce posunout co nejvýš, což si samozřejmě nežádá nic jiného, než vyhrávat zápasy,“ přiznal zkušený stoper pro server football365.com.

„Nejblíže teď máme k pohárové Evropě přes španělský pohár. Jedenáct bodů, které nám chybí ve španělské nejvyšší soutěži k pohárovým příčkám, však taky můžeme dohnat, určitě nic nevzdáváme,“ ujišťuje fanoušky Atletika Ujfaluši.

Výkony jak na houpačce

Ty ovšem povídání do médií nezajímá. Od hráčů chtějí na hřišti výkony, a pokud nepřichází, vyslouží si fotbalisté na trávníku bučení. Tak tomu bylo v posledním utkání 20. kola proti zachraňující se Málaze, když domácí hráči na koncích obou poločasů odcházeli do kabin za ustavičného pískotu. Hosté totiž oba vyhráli v poměru 1:0.

„Rozumíme tomu, že jsou na nás fanoušci naštvaní,“ sype si popel na hlavu jednatřicetiletý český stoper. „Nevím, jak bych vysvětlil, co se v klubu děje. Proti Celtě jsme podali velmi dobrý výkon (čtvrtfinále Copa del Rey, pozn. aut.). Proti Málaze už to ale zase bylo strašné. A tohle se nám za sezónu stalo už několikrát,“ bědoval nad nestabilní formou svého týmu Ujfaluši.

Reklama

Související témata: