Hlavní obsah

V létě odcházím do Barcelony, tvrdí Aršavin z Arsenalu

PRAHA

Neutuchající spekulace o tom, jak je ruský záložník Andrej Aršavin v londýnském Arsenalu nespokojený, teď rozvířil sám středopolař Kanonýrů, který narovinu prohlásil, že v létě odchází do Barcelony. „Bylo by náročné se prosadit mezi Iniestou a Xavim, ale přesně po tom prahnu,“ řekl Aršavin, jenž na druhé straně prohlásil, že jednání s Katalánci by ho mělo teprve čekat.

Článek

Už dlouho na sebe talentovaný Rus z Arsenalu strhává pozornost. Před nedávnem to bylo proto, že degradoval vlastní klub, když tvrdil, že s takovým kádrem nemá šanci vyhrát anglickou Premier League. V posledních dnech se pak nezdráhal komentovat slavnou Barcelonu, o níž prohlašoval, že hrát v ní je jeho snem.

Ještě dál zašel Aršavin v posledním vyjádření pro týdeník The People, kde se nechal slyšet, že do týmu z katalánské metropole v létě přestupuje. „Do Barcelony odcházím v létě,“ přiznal natvrdo osmadvacetiletý ofenzivní hráč. „Vždy jsem snil o tom hrát ve Španělsku, za nejlepší tým na světě,“ poznamenal ještě.

„Měli o mně pochybnosti, když jsem hrál v Rusku. Teď jsem jim ale dokázal, že za to stojím. Vím, že jsou připraveni se mnou jednat,“ doplnil Aršavin a naznačil tak, že k žádným konkrétním jednáním ještě nedošlo.

„Chci hrát za top tým a snažit se vyhrát všechny možné soutěže. Nevím, jestli se dá jedna soutěž hodnotit lépe než druhá, všechno je založené na výhrách. Chci za ně hrát, a to se nikdy nezmění,“ pokračoval bývalý hráč Zenitu Petrohrad, který navíc přiznal, že na cestě na Pyrenejský poloostrov není z kádru Kanonýrů sám.

„Vím, že i Gael Clichy by tam hrozně rád hrál, pro ně by byl ohromně platný,“ myslí si o svém spoluhráči Aršavin, jež se velké konkurence v Barceloně neobává. „Bylo by náročné se prosadit mezi Iniestou a Xavim, ale přesně po tom prahnu. Nechci jen tak zlehka vkráčet do týmu,“ dodal na závěr.

Reklama