Hlavní obsah

Real Mallorca připravuje odvolání proti vyloučení z Evropské ligy

MADRID

Španělský klub Real Mallorca připravuje odvolání proti vyřazení z Evropské ligy. O vyloučení zadluženého týmu ze soutěže rozhodla ve čtvrtek Evropská fotbalová unie UEFA, podle které Mallorca nesplnila kritéria potřebná k přijetí do soutěže.

Článek

Rozhodnutí UEFA souvisí s finanční situací Mallorky, která v květnu reagovala na své ekonomické problémy dobrovolným přechodem pod administrátora. Klub s dluhem až 85 miliónů eur (přes dvě miliardy korun) poté koupila skupina kolem bývalého trenéra Serry Ferrera.

"Toto rozhodnutí UEFA vážně uškodí procesu administrace, protože nepřijdou očekávané zisky, které by umožnily splácet dluhy," upozornil klubový právník Luis Huerta. Dodal, že právě z tohoto důvodu žádaly orgány dozorující nad administrací zástupce španělské fotbalové federace i UEFA, aby nezpochybňovali licenci týmu.

 Nový trenér věří v úspěch

Nový trenér Michael Laudrup věří v úspěch. "Jsem optimistický, není žádné logické vysvětlení, proč by se to mělo stát. Nemyslím si, že zůstaneme vyloučení," uvedl pro klubové stránky.

Reklama

Související témata: