Hlavní obsah

Se Šmícou si to vyříkám na golfu, směje se Ujfaluši

PRAHA

Obránce Atlétika Madrid Tomáš Ujfaluši má na začátku nové sezóny skvělou formu. V pátek výborným výkonem přispěl k vítězství mužstva v Superpoháru UEFA nad Interem Milán a v pondělí se ještě výrazněji podílel na výhře Atlétika v Gijónu, kde v úvodním utkání nového ročníku španělské nejvyšší soutěže madridský celek vyhrál vysoko 4:0.

Foto: Milan Malíček, Právo

Tomáš Ujfaluši

Článek

Španělský sportovní deník Marca o Ujfalušim dokonce napsal: „Bylo to jeho skvělé představení. Má baterky na to, aby běhal nepřetržitě tři dny. Perfektní v obraně i útoku...“

Zkušený zadák se citaci z novin v telefonickém rozhovoru smál... „To zní krásně. Je fakt, že se cítím výborně fyzicky i psychicky. Od trenéra jsem měl na pravé straně volnost, takže jsem hodně podporoval ofenzívu. Dokonce jsem na třetí gól nahrál kamarádovi Diegu Forlánovi.“

Atlétiko se díky skóre dostalo hned v úvodu do čela tabulky. „To je sice hezké, ale takhle bych nás tam chtěl vidět i po posledním kole. My jsme v pondělí hráli opravdu dobře a potvrdili jsme formu ze Superpoháru s Interem. Takový vstup do sezóny je samozřejmě vždy příjemný a pro tým důležitý,“ říkal spokojeně Ujfaluši.

V úterý v podvečer spěchal na společnou oslavu Superpoháru s fanoušky v Madridu. „Nic velkého to ale nebude, tedy myslím z naší strany, že bychom to nějak zapíjeli. Budeme se radovat s fanoušky a druhý den zase trénovat. Reprezentační pauza je příjemná v tom, že si odpočineme, potrénujeme a já dobiji ty baterky, jak psali v novinách,“ usmíval se.

Na odpoledním srazu české reprezentace v Praze manažer Vladimír Šmicer znovu zopakoval, že národní tým má o Ujfalušiho zájem a on sám ho bude přesvědčovat k návratu... „No jo, Šmíca... Jsme kamarádi, ale moje rozhodnutí je neměnné. Nevrátím se. Na golfu si to s ním ale vyříkám, aby pořád pouštěl do médií, že mě bude lákat,“ pravil odhodlaně.

Odmítl i přestup do Schalke, o němž se spekulovalo. „O té nabídce vím, ale zůstanu v Atlétiku. Klub se mnou chce prodloužit smlouvu o další dva roky, pracuje se na tom. Schalke sice hraje Ligu mistrů, ale mne láká obhajoba Evropské ligy a chci s Atlétikem bojovat o přední příčky ve španělské Primera División. Do sezóny jsme vstoupili výborně, mám korektní vztahy s trenérem, který mi vychází vstříc, když jsem třeba unavený. Nemám důvod z Madridu odcházet,“ zdůraznil.

Do Česka se Ujfaluši chystá koncem týdne. „Přiletím na pár dní do Prahy. Do Olomouce určitě nepojedu, tam jezdím maximálně na Vánoce k rodině. Na utkání s Litvou nebudu, ani by to asi nedělalo dobrotu. Dcera Kateřina za mnou přijede do Prahy,“ prozradil v rozhovoru pro Právo Tomáš Ujfaluši.

Reklama

Související témata: