Hlavní obsah

Elegán Ronaldo bude řádit v kopačkách se vzorem pštrosí kůže

MADRID

Vrátila se mu forma, v posledních týdnech zase sází jeden gól za druhým. Klidně i čtyři v jednom utkání... A výrobci jdou Cristianu Ronaldovi na ruku. Fotbalová hvězda Realu Madrid již příští týden obuje nové kopačky, s jejichž pomocí má řádit ještě více. Firma Nike se inspirovala bleskovou Ronaldovou rychlostí a dravostí, na první pohled pak zaujme netradiční potisk ve stylu safari.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid se raduje z branky.

Článek

Co ti designéři ještě nevymyslí. Sotva si fotbaloví fanoušci zvykli, že Cristiano Ronaldo a spol. vtrhli na trávníky v kovově fialových kopačkách, už je portugalská hvězda překvapuje dalším výkřikem módy. Již příští víkend vyběhne kanonýr Realu do městského derby s Atlétikem se střelkami, jejichž vzhled připomíná vzor pštrosí kůže!

Ronaldo představil v Madridu nové kopačky CR Mercurial Vapor SuperFly II. Jejich design odkazuje na slavnou minulost potisku Nike Safari. Firma s ním původně přišla u běžeckých bot Air Safari v roce 1987 a představoval vzor pštrosí kůže.

„Nové kopačky na hřišti o něčem vypovídají a potisk safari vystihuje můj styl. To mi v kombinaci s jejich mimořádnou lehkostí a přizpůsobivostí dává vše, co potřebuji k lepšímu výkonu,“ libuje si Ronaldo.

Ronaldovy kopačky CR Mercurial Vapor SuperFly II poprvé v historii využívají potisk safari.foto: Nike

Jeho nové botky jsou vybaveny unikátním systémem přizpůsobení se povrchu. Designéři vytvořili pro přední část podešve dvojici přizpůsobivých kolíků, které se mohou vysunout nebo zatáhnout až o 3 milimetry podle pevnosti povrchu a tlaku vyvinutým hráčem. To umožňuje rychlé změny směru, přilnavá úprava špičky se současně postará o silnější záběr při nejdůležitějších prvních krocích. Kopačky tak dovolují na libovolném povrchu vysokou rychlost i při změně směru.

Povrchová úprava potisku safari vynikne za určitého světla. Její vzor je navržený tak, aby se objevil jako záblesk v periferním vidění hráče. Takový reflexní efekt pomáhá k viditelnosti fotbalistů na hřišti.

Nové Ronaldovy kopačky budou od prosince k dostání také v České republice.

Reklama

Související témata: