Hlavní obsah

Real po blamáži: Mourinha naštval rozhodčí. Pak kouče kritizoval ředitel

MADRID

Nečekanou blamáž zažili v neděli fotbalisté Realu Madrid, když remizovali 1:1 na hřišti poslední Almeríe 1:1 a vedoucí Barcelona mu tak odskočila na čele tabulky na čtyřbodový rozdíl. Kouč madridského celku José Mourinho opět kritizoval výkon rozhodčích. Podle jeho mínění se totiž měla kopat minimálně jedna penalta po zákrocích na Benzemu a Ronalda či po hraní rukou M´Bamiho v pokutovém území.

Foto: Reuters

Zklamaný kouč Realu Madrid José Mourinho po remíze s posledním celkem tabulky.

Článek

„Nechce se mi zase si stěžovat na rozhodčí. Raději o nich mluvím hezky. Když ale není co hezkého o nich říct, radši nebudu říkat nic. Tohoto rozhodčího znám od svých začátků ve Španělsku. Všichni se s léty měníme, ale sudí Perez Lasa je v roce 2011 stejný, jako byl v roce 1996. Ocením, když jsou kritéria stejná pro všechny a rozhodčí posuzuje oba týmy stejně. V poháru jsem nakonec mohl mluvit o sudích ještě dobře, i když jsme dostali gól z ofsajdu,“ srovnal Mourinho výkon sudího Pereze Lasy s výkonem sudího z nedávného pohárového duelu proti Atlétiku.

Trenér Realu ale po utkání nepřeceňoval nečekanou ztrátu bodů a v boji o titul jí nepřikládá velkou důležitost. Podle něj má jeho tým na stíhání vedoucí Barcelony ještě dost času. „S patnácti výhrami, třemi remízami a jednou porážkou máme výbornou bilanci, i když to zatím nestačí na první místo. Ztrácíme jen čtyři body, což je za normálních podmínek v lize fajn,“ pokračoval „Special One“.

Fotbalisté Realu Madrid Cristiano Ronaldo (vlevo) a Xabi Alonso nemohou uvěřit bodové ztrátě s posledním celkem tabulky.foto: Reuters

Portugalský stratég během zimního přestupového období často připomíná, že by rád, aby vedení Realu koupilo nového útočníka kvůli dlouhodobé absenci Argentince Gonzala Higuaína. V nedělním utkání však neposlal do základní jedenáctky klasického forvarda Karima Benzemu, na což poukázal generální ředitel klubu Jorge Valdano.

Valdano: Situace kolem Benzemy není fair

„My se samozřejmě jen díváme na to, co kouč rozhodl. Benzema je ale velmi dobrý útočník, který nám dává v ofenzívě spousty možností. Doufám, že nebude sedět na lavičce příliš dlouho. Situace kolem něho není zrovna fair,“ rýpl si po utkání Valdano do Mourinhovy taktiky.

„Budeme samozřejmě dál pracovat naplno, ale tohle téma nás možná trochu vyvádí z koncentrace. V médiích se o tom neustále píše,“ pokračoval Valdano.

Po boku Cristiana Ronalda nastoupil v ofenzívě Realu Brazilec Kaká, který si nevedl špatně, ale do optimální formy mu ještě něco chybí. Propadákem v dresu Realu však bylo rozpačité představení jeho krajana Marcela.

„V první půli jsme nehráli v rytmu, na který jsme zvyklí. Almería dobře bránila, hrála organizovaně a nad svoje možnosti. Klobouk dolu před výkonem hráčů soupeře,“ vysekl Mourinho poklonu poslednímu celku tabulky La Ligy.

Reklama

Související témata: