Hlavní obsah

Real porazil díky Benzemovi Alicante, Jarošík zahájil střelbu Zaragozy

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid porazili ve španělské lize nováčka Alicante 2:0 díky dvěma brankám Karima Benzemy a stáhli náskok vedoucí Barcelony na čtyři body. Obhájce trofeje má však k dobru nedělní utkání v Seville. V dalším utkání porazila Zaragoza favorizovanou Valencii 4:0, když ji už v páté minutě poslal do vedení český stoper Jiří Jarošík.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Karim Benzema

Článek

Real si udržel stoprocentní domácí bilanci. Pod trenérem Josém Mourinhem dnes vyhrál na stadionu Santiaga Bernabéua čtrnáctý ligový a celkově 21. soutěžní zápas v sezoně. Klub ze španělské metropole bude chtít prodloužit sérii i ve středeční odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Lyonu.

Real bez zraněného nejlepšího střelce Cristiana Ronalda poslal do vedení Benzema ve 24. minutě po Arbeloově pasu, pojistku přidal francouzský útočník po individuální akci jedenáct minut po přestávce. Třiadvacetiletý hráč má v poslední době výbornou střeleckou formu a ve třetím ligovém utkání po sobě nasázel soupeřům dvě branky. V této sezoně La Ligy zatím Benzema zaznamenal devět gólů.

Druhé madridské mužstvo Atlético remizovalo i s krajním obráncem Tomášem Ujfalušim na půdě předposlední Almeríe 2:2, přestože v utkání dvakrát vedlo.

Na zásahy argentinského útočníka Sergia Agüera však dokázali odpovědět domácí Albert Crusat a střídající Henok Goitom. Hosté tak z posledních devíti ligových utkání jen dvakrát naplno bodovali a vzdálili se kýženým pohárovým příčkám.

Zatímco Ujfaluši bral jen bod, druhý z Čechů ve španělské lize Jarošík podruhé za sebou slavil domácí vítězství a znovu k němu přispěl gólem. Stejně jako před deseti dny proti Bilbau se prosadil po standardní situaci. Naběhl si za obranu na přímý kop a hlavou poslal Zaragozu do vedení.

To ještě do poločasu zvýšil Herrera a po změně stran navíc Valencie přišla o vyloučeného Stankevičiuse. Definitivní podobu výsledku pak dal dvěma pokutovými kopy Gabi.

Španělská fotbalová liga - 28. kolo:
Almería - Atlético Madrid 2:2 (49. Crusat, 77. Goitom - 39. a 61. Agüero), Real Madrid - Alicante 2:0 (24. a 56. Benzema), Zaragoza - Valencie 4:0 (5. Jarošík, 40. Herrera, 65. z pen. a 75. z pen. Gabi).

Reklama

Související témata: