Hlavní obsah

Real rozstřílel Valencii a dál se žene za vedoucí Barcelonou

MADRID

Fotbalisté Realu Madrid zůstali po triumfu v domácím poháru také ve hře o mistrovský titul. Ve španělské lize vyhráli ve Valencii 6:3 a dostali pod tlak Barcelonu. Ta však v sobotu večer doma s Pamplonou nezaváhala a díky výhře 2:0 obnovila osmibodový nákok na čele tabulky. Ve středu se španělští giganti opět střetnou, tentokrát v úvodním semifinále Ligy mistrů.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Do sítě Valencie se trefil i Benzema.

Článek

"Barcu", v jejíž základní sestavě chyběla většina tradičních opor, poslal do vedení ve 24. minutě útočník David Villa svým osmnáctým gólem v sezóně. Nejlepší střelec španělské reprezentace ukončil jedenáctizápasovou sérii bez vstřelené branky v klubovém dresu ve všech soutěžích. Villa naposledy skóroval 26. února ve španělské lize proti Mallorce.

Těsný náskok domácích pojistil až dvě minuty před koncem střídající Messi, který si 31. ligovým zásahem (a padesátým v devětačtyřicátém soutěžním klání sezóny) upevnil vedení v tabulce střelců. Druhý Portugalec Cristiano Ronaldo ztrácí dva zásahy.

Barcelona na Nou Campu zvítězila i ve třináctém soutěžním utkání v roce 2011. V domácí soutěži drží neporazitelnost už jednatřicet utkání.

Bílý balet si zatančil na Mestalle

Svěřenci trenéra Josého Mourinha na valencijském stadionu Mestalla ve středečním pohárovém finále uspěli v prodloužení nad Barcelonou a dnes si poradili i s třetím týmem tabulky. Hattrickem se blýskl útočník Gonzalo Higuaín, který se trefil poprvé od 20. listopadu. Třiadvacetiletý Argentinec nehrál čtyři měsíce kvůli zranění zad.

Real i s pozměněnou sestavou soupeře od začátku přehrával a už v prvním poločase si vypracoval čtyřbrankové vedení. Dvakrát se prosadil Higuaín, po jedné brance přidali Francouz Karim Benzema a Brazilec Kaká.

Po přestávce padlo další pět branek. Na Higuaínův třetí gól odpověděl Roberto Soldado, ale hostům vzápětí vrátil pětibrankové vedení znovu Kaká. "Bílý balet" v závěru viditelně ubral a dovolil střídajícím domácím hráčům Jonasovi a Jordimu Albovi zkorigovat na konečný 3:6.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:
Valencie - Real Madrid 3:6 (60. Soldado, 80. Jonas, 85. Alba - 31., 42. a 53. Higuaín, 39. a 62. Kaká, 23. Benzema), FC Barcelona - Pamplona 2:0 (24. Villa, 88. Messi), Bilbao - San Sebastian 2:1 (18. Muniain, 29. Toquero - 31. vlastní Javi Martínez).

Reklama

Související témata: