Hlavní obsah

Jarošík si vychutnal pokoření Realu

Real Madrid doma o víkendu podruhé prohrál v tomto ročníku La Ligy. Zachraňující se Zaragoza si odvezla ze San Bernabea tři pro ni zlaté body. Její obranu výborně řídil Jiří Jarošík (33). „Parádně jsem si to vychutnal, na San Bernabeu se nevyhrává každý den,“ přiznal český stoper v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Jiří Jarošík se objímá s brankářem Toni Doblasem poté, co Zaragoza vyhrála na hřišti Realu Madrid.

Článek

Byl Real tak špatný nebo Zaragoza tak dobrá?

Víte, on Real není špatný. Hráli sice bez Cristiana Ronalda, ale v téhle sestavě například vyhráli 6:3 ve Valencii. Je fakt, že začali vlažně a postupně zvyšovali obrátky. Ve druhé půli ještě výrazně posílili svoji ofenzivu. My jsme výborně bránili, nepouštěli jsme je do šancí, i když Real měl pochopitelně míč víc ve svém držení. Samozřejmě jsme měli i kus štěstí.

Vy jste ale vedli už 2:0. To byl asi pro Real šok...

Asi ano, ale to je velký tým a hned tak ho něco nepoloží. Do vedení jsme se dostali po hrubce Casillase, kterou potrestal Lafita. Když pak po brejku a faulu Gabi zvýšil z penalty na 2:0, začala se rodit senzace. My jsme chtěli na San Bernabeu uhrát co nejlepší výsledek, vzadu jsme měli pět obránců, ale na tři body jsme fakt nemysleli. Sergio Ramos sice snížil, ale po další naší bleskové akci zvýšil Lafita. Benzema stihl v závěru snížit a pak se rozpoutalo kolem naší branky peklo. Nastavovalo se asi sedm minut, ale my jsme už vítězství uhájili.

Vyhrát na San Bernabeu musí být zážitek...

Obrovský! Parádně jsem si to vychutnal, na San Bernabeu se nevyhrává každý den. Je spousta skvělých fotbalistů, kteří to nezažili a ještě víc je takových, co si v tomhle fotbalovém velechrámu ani nezahráli. Já si toho moc vážím. Vždyť jsem tu hrál podruhé v kariéře. Poprvé to bylo se Spartou v Lize mistrů a to nám dal Real tři góly.

Za co jste dostal v zápase žlutou kartu?

Ve druhé půli jsem dohonil u rohového praporku Benzemu. On si dal šikovně míč, já byl trošku pomalejší a přišel jsem do souboje pozdě a už to bylo, ale o žádný hrozný faul nešlo.

Dnes hraje Real odvetu semifinále Ligy mistrů v Barceloně. Jak vidíte jeho šance?

Doma prohrál 0:2 a Barcelona je natolik silná, že už to nepustí. Určitě to ale bude zase hodně vyhrocené utkání.

Docela jste se zabydlel na místě stopera. Je to pro vás ideální post?

Teď už určitě, protože ve Španělsku bych to v záloze ve svém věku těžko oběhával. Hraje se ve velkém tempu. Vzadu mi to sedí. Odehrál jsem 33 ligových zápasů a dal tři góly. Patřím k nejvytíženějším hráčům v soutěži, samozřejmě kromě brankářů.

Zaragoza bojuje o záchranu, ale tři body z Madridu pro ni mají cenu zlata. Kolik byste jich ještě potřebovali k jistotě?

Hrajeme dobře, mohli jsme vyhrát už na Villarealu. Samozřejmě to probíráme. Teď máme doma Osasunu, která je v tabulce pod námi. Když ji porazíme, pak bude stačit k úplné jistotě už jen jeden.

Na jak dlouho máte v Zaragoze ještě smlouvu?

Na tři neděle... Tedy do konce soutěže.

Už víte, co bude dál?

Zatím to neřeším a ani netuším. Ještě rok bych si ale ve Španělsku rád zahrál.

Stal jste se českým mistrem se Spartou, anglickým s Chelsea, ruským s CSKA Moskva, skotským s Celtikem. Říkal jste, že by vás lákal rekord, získat titul v pěti zemích. To už neplatí?

Víte, odejít teď ze Španělska mi přijde škoda, když se mi daří a je to jedna z nejlepších soutěží na světě. Už jsem řekl, že bych tu chtěl ještě alespoň rok hrát. A pak se uvidí. Třeba to ještě s těmi pěti tituly vyjde. Může to být i v menší zemi. Na to se historie ptát nebude.

A téma reprezentace?

Uzavřená kapitola.

Reklama

Související témata: