Hlavní obsah

Messi je podle spoluhráče Abidala fotbalistou z jiné planety

BARCELONA

Barcelonský obránce Eric Abidal se domnívá, že ve finále Ligy mistrů bude mít katalánský celek proti Manchesteru United velkou výhodu v podobě Lionela Messiho. Argentinský útočník je podle něj fotbalistou z jiné planety, kterého nezastaví ani tak kvalitní obrana, jakou má Manchester.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Eric Abidal (vpravo) na snímku se svým spoluhráčem z Barcelony Lionelem Messim.

Článek

"Leo se nedá bránit, protože nikdo neví, co udělá. On je z jiné planety. Dokáže, cokoli si umane. Je nezastavitelný," prohlásil Abidal. "Navíc má ještě mnoho let před sebou. Doufám, že získá ještě hodně Zlatých míčů, protože je opravdu neskutečně talentovaný," dodal.

Podle jednatřicetiletého francouzského obránce je důkazem Messiho geniality například gól ze semifinále Ligy mistrů s Realem Madrid. "Obešel čtyři protihráče jakoby nic. To bylo neuvěřitelné," uvedl obdivně Abidal.

Pro něj bude finále Ligy mistrů o to významnější, že mu nedávno lékaři diagnostikovali nádor na játrech. Nečekaně rychle se však po operaci uzdravil a vrátil se na trávník. "Změnilo to můj pohled na život. Teď si víc uvědomuju to, že zítra už tady nemusím být, proto si všechno mnohem více užívám a na finále se hrozně těším," řekl Abidal, který však netuší, zda nastoupí. "Uvidíme. Cítím se dobře, ale po náročné operaci musím postupovat krůček po krůčku," dodal.

Právě jeho návrat je prý pro hráče Barcelony před finále motivací navíc. "Eric je příkladem pro nás i pro mnoho jiných lidí. Stál před otázkou života a smrti, ale postavil se k tomu čelem a vše neskutečně klidně ustál. Jeho uzdravení a návrat je skvělou zprávou, dalo nám to novou psychickou sílu. Chceme vyhrát i pro něj," prohlásil záložník Xavi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články