Hlavní obsah

V nominaci španělské jednadvacítky na ME jsou i dva mistři světa

MADRID

V nominaci španělské fotbalové reprezentace do 21 let na mistrovství Evropy v Dánsku se objevili i dva mistři světa z loňska Javier Martínez z Bilbaa a Juan Mata z Valencie. Soupeřem Španělska v základní skupině budou i čeští fotbalisté.

Článek

V třiadvacetičlenném výběru trenéra Luise Milly je pět hráčů Barcelony včetně útočníka Bojana Krkice. V nominaci nakonec chybí hráč základní sestavy španělského mistra Sergio Busquets, kterého si ponechal v reprezentačním áčku trenér Vicente Del Bosque. "Vím, že chtěl na šampionát, ale nemyslím si, že by mu to prospělo. Je lepší, když se bude připravovat s námi na další kvalifikační zápasy a na mistrovství Evropy," uvedl Del Bosque.

Brankářskou jedničkou bude David de Gea z Atlétika Madrid, který má ještě před odjezdem na šampionát přestoupit do Manchesteru United jako náhrada za Edwina van der Sara.

V útoku nechybí osmnáctiletý Iker Muniain z Bilbaa, který již od šestnácti let nastupuje v lize a je považován za jeden z největších španělských talentů.

Nominace Španělska na mistrovství Evropy jednadvacítek v Dánsku:
Brankáři: Rubén Miňo (Barcelona), David de Gea (Atlético Madrid), Diego Mariňo (Villarreal).
Obránci: Mikel San José (Bilbao), Alberto Botía, Jose Ángel Valdés (oba Gijón), Martín Montoya (Barcelona), Álvaro Domínguez (Atlético Madrid), Didac Vilá (AC Milán/na hostování v Olympiakosu), Cesar Azpilicueta (Marseille), Víctor Ruíz (Neapol).
Záložníci: Thiago Alcántara, Jeffrén Suárez (oba Barcelona), Javier Martínez (Bilbao), Daniel Parejo (Getafe), Diego Capel (Sevilla), Ander Herrera (Zaragoza), Rubén Pérez (La Coruňa).
Útočníci: Adrián López (La Coruňa), Iker Muniain (Bilbao), Bojan Krkic (Barcelona), Emilio Nsue (Mallorca), Juan Mata (Valencie).

Reklama

Související témata: