Hlavní obsah

Levante vyhrálo gólem v nastavení a dál vede španělskou ligu

VALENCIE

Překvapivý lídr španělské ligy Levante zůstane v čele tabulky i po 10. kole. Valencijský tým doma se San Sebastianem prohrával už od čtvrté minuty, po přestávce skóre otočil, nakonec ale tři body vybojoval až ve třetí minutě nastavení.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Fotbalisté Levante zůstávají v čele španělské ligy.

Článek

Levante se po 9. kole poprvé v historii klubu vyšvihlo na vedoucí místo španělské nejvyšší soutěže a pozice lídra mu proti Realu Sociedad nesvědčila. Na domácím stadiónu prohrávalo už od 4. minuty, kdy se trefil Estrada.

V druhé půli se sice tým s nejmenším rozpočtem ve španělské lize oklepal a skóre zvrátil, jenže čtyři minuty před koncem soupeř vyrovnal na 2:2. Sedmé vítězství Levante v ročníku vybojoval až v nastavení dalekonosným přímým kopem Rubén Suárez.

Na čtvrté místo tabulky se dostala Valencie, která porazila Zaragozu 1:0 na jejím hřišti. Jedinou branku dal novopečený španělský reprezentant Jordi Alba až v 82. minutě.

V utkání dvou střelců se rozešlo smírně Getafe s Osasunou. Hostující Pamplonu poslal dvakrát do vedení útočník Balde, jeho protějšek z madridského klubu Güiza ale v druhém poločase po svém příchodu na hřiště dokázal v obou případech vyrovnat.

Španělská fotbalová liga - 10. kolo:
Getafe - Pamplona 2:2 (62. a 77. Güiza - 8. a 66. Balde), Levante - San Sebastian 3:2 (56. Nano, 61. Valdo, 90.+3 Suárez - 4. Estrada, 86. Martínez), Vallecano - Málaga 2:0 (7. Botelho, 70. Tamudo), Zaragoza - Valencie 0:1 (82. Alba),

Reklama

Související témata: