Hlavní obsah

San Sebastian zvítězil v Bilbau díky gólu z poloviny hřiště

MADRID

Fotbalisté Betisu Sevilla sice v zápase španělské ligy proti San Sebastianu dali první branku od poloviny října, kvůli parádnímu gólu soupeře z půlící čáry ale prohráli 2:3. Svou sérii bez vítězství natáhli na devět zápasů, Real Sociedad naopak po osmi utkáních vyhrál a unikl ze sestupových příček. Levante rozstřílelo Gijón 4:0 a v tabulce se udrží i po 14. kole čtvrté o bod za městským rivalem Valencií.

Článek

Sevillský tým prohrával krátce před koncem 0:2, trefili se Aguirretxe a Vela. V 81. minutě ale prolomil po 552 minutách týmové střelecké trápení střídající útočník Jonathan Pereira.

Tentýž hráč za čtyři minuty vyrovnal, jenže v nastavení přišla chvíle obránce Iňiga Martíneze. Dvacetiletý juniorský reprezentant využil postavení brankáře soupeře a zápas rozhodl střelou z půlky hřiště. Martínez už v této sezoně skóroval podobným způsobem jednou, při porážce 1:2 s Bilbaem vyrovnal z vlastní poloviny na 1:1.

Levante se po třech porážkách v řadě propadlo z vedoucí příčky až na čtvrtou, tu si ale po vítězství 4:0 nad Gijónem uchová nejméně do příštího kola. Na domácím stadionu vedl valencijský tým od 20. minuty po brance Barkera, v debakl zápas proměnili po přestávce Valdo a dvěma zásahy Arouna Koné.

První vítězství v šestém utkání na lavičce Mallorky získal trenér Joaquín Caparrós. Jeho tým dokázal i v deseti udržet vedení 2:1 nad Racingem Santander a v tabulce si polepšil o jedno místo.

Granada, jejíž zápas s Mallorkou z posledního týdne se nedohrál kvůli zranění rozhodčího jedním z fanoušků, připravila Athletiku Bilbao první porážku po jedenácti zápasech bez prohry ve všech soutěžích. Jediný gól zápasu na půdě baskického týmu vstřelil hlavičkou Iňigo López.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:
Betis Sevilla - San Sebastian 2:3 (81. a 85. Pereira - 56. Aguirretxe, 76. Vela, 90.+1 Martínez), Levante - Gijón 4:0 (52. a 62. Koné, 20. Barkero, 47. Valdo), Espaňol Barcelona - Pamplona 1:2 (56. Vázquez - 44. Lamah, 50. Nekúnam), Mallorca - Santander 2:1 (45. vlastní Torrejón, 58. Víctor - 75. Ariel), Bilbao - Granada 0:1 (31. López),

Reklama

Související témata: