Hlavní obsah

Barcelona si zahrává, kouč Guardiola to má nahnuté

PRAHA

Ve španělské fotbalové lize Barcelona tápe a na vedoucí Real Madrid už teď ztrácí z druhé příčky deset bodů. V dnes startujícím jarním pokračování fotbalové Ligy mistrů si může spravit chuť. Případné vyřazení v osmifinále s Leverkusenem by se rovnalo fiasku. Vždyť kouč Pep Guardiola už to má podle některých médií nahnuté.

Foto: Tony Gentile, Reuters

Trenér Barcelony Pep Guardiola

Článek

Barca získala z posledních tří ligových zápasů jen čtyři body, poslední prohra 2:3 na hřišti Pamplony navíc přišla po ostudném výkonu. A fanoušci začali Guardiolovi spílat za to, že utkání podcenil, když nechal jen na lavičce sedět trio Xavi, Iniesta a Fábregas. Posledně jmenovaný nastoupil na trávník až v 70. minutě, další dva hvězdní záložníci se do hry nedostali vůbec. I přesto, že hosté v poločase prohrávali 0:2.

Jedenačtyřicetiletý Guardiola má přitom smlouvu jen do konce sezóny a zatím prý nejsou signály, že by mu někdo nabídl prodloužení. Prezident klubu Sandro Rosell však o jeho setrvání nepochybuje. „Chceme, aby zůstal, ale samozřejmě záleží na tom, jak se sám rozhodne,“ citoval deník Sun Rosella. „Předpokládám, že smlouvu podepíše. To je přesně to, co chtějí fanoušci i lidé z vedení klubu,“ dodal.

"Ještě není nic ztracené"

Otázkou však je, jak se mu bude líbit očekávané křepčení hráčů Realu s trofejí. Mourinhovi hoši mají našlápnuto k prvnímu titulu od roku 2008, který s týmem získal německý kouč Schuster.

„Ještě není nic ztracené. Musíme být realisté a přiznat si, že jsme v komplikované situaci, ale my se nikdy nevzdáváme,“ řekl kapitán katalánského velkoklubu Carles Puyol před dnešním prvním duelem osmifinále Ligy mistrů, kde Barcu prověří Leverkusen v sestavě s českým reprezentačním obráncem Michalem Kadlecem.

Program prvních osmifinále LM v tomto týdnu
Úterý, 20.45: Leverkusen–Barcelona (ČT 4), Lyon– APOEL Nikósie (Nova Sport), Středa, 18.00: Petrohrad–Benfica ( Nova Sport), 20.45: Arsenal–AC Milán (ČT 4).

Reklama

Související témata: