Hlavní obsah

Ramos je po jedenácté červené nejvylučovanější hráč Realu

Madrid

Obránce Sergio Ramos z Realu Madrid zaznamenal při vyloučení ve středečním ligovém zápase s Villarrealem (1:1) neslavný klubový rekord. Pětadvacetiletý fotbalista dostal v lize červenou kartu už pojedenácté, což se ještě žádnému hráči "Bílého baletu" nepodařilo.

Foto: Heino Kalis , Reuters

Sergio Ramos odchází v zápase s Villarrealem předčasně do kabin.

Článek

Ramosovi stačilo k nasbírání jedenácti červených karet 221 ligových zápasů za Real. Dlouhovlasý obránce ve středu získal ale také jeden pozitivní historický zápis: od svého přestupu ze Sevilly odehrál za Real třístý soutěžní zápas (vedle ligových ještě 50 v Lize mistrů, 23 v poháru a šest v Superpoháru) a je teprve třicátým hráčem, kterému se to podařilo.

S příchodem Mourinha se příděl karet zvýšil

Španělská média si po nervózním duelu, který Real dohrával v devíti, povšimla i dalších zajímavých faktů ohledně disciplíny lídra španělské ligy. Ve 103 zápasech od příchodu trenéra Josého Mourinha dostal Real už 23 červených karet. Rozhodčí utkání s Villarrealem José Paradas Romero byl pak před dvěma roky prvním, kdo portugalského kouče vykázal na tribunu, a ve středu to zopakoval.

Reklama

Související témata: