Hlavní obsah

VIDEO: Barcelona znectila Vallecano góly i tanečkem. Pak se omlouvala

Vallecano znectili, až to hezké nebylo, přesto si vysloužili kritiku. Hlavně za to, jak barcelonští playeři Thiago Alcantara a Dani Alves oslavovali v nedělní noci pátý gól, který nešťastnému brankáři domácího týmu Cobeňovi vstřelili. Jejich taneček pobouřil nejen deset tisíc domácích fanoušků, ale i trenéra Barcelony Pepa Guardiolu. „Omlouvám se za jejich chování. Není to styl, který by byl hráčům Barcelony vlastní. Rozhodně jsme nechtěli domácí tým a jeho příznivce urazit," omlouval se Guardiola hned po utkání.

Oslavný tanec Thiaga

 
Článek

Barcelona zmasakrovala v pětatřicátém kole španělské ligy Vallecano na jeho hřišti vysoko 7:0, ale k titulu jí ani rekordní kanonáda nepomůže. Real Madrid totiž vyhrál také, tři kola před koncem soutěže má stále náskok sedmi bodů, takže jeho mistrovská korunovace se jen odložila.

Hráči Barcelony na sebe ale strhli pozornost nejen vysokou výhrou. Fanoušky Vallecana totiž pobouřil oslavný taneček, který po vstřelení pátého gólu předvedli na trávníku barcelonští playeři Alcantra a Alves. Vnímali ho jako zesměšňování svého týmu. Ostatně, ani kapitánovi Barcelony Puyolovi se moc nezamlouval a proto oba hráče okamžitě rozháněl.

„Chci se omluvit fanouškům, jestliže jsme je tancem urazili. Rozhodně jsme neměli nic takového v úmyslu," omlouval se na Twitteru ještě v noci Daniel Alves. „Když jsem byl malý kluk, říkali mi, že fotbal je především zábavou. A já ho jako zábavu beru."

„Udělal jsem chybu, která se nebude opakovat. Vyplynula z euforie a radosti po vstřelení gólu. Omlouvám se, pokud jsme někoho z Vallecana urazili, ale nebyl to náš úmysl," přidával se k Danielovi Alvesovi i Alcantara, který pátou branku dal a pak ji tanečkem oslavoval.

"My Brazilci prostě podobným způsobem radost projevuje a góly slavíme," vysvětloval jedenadvacetiletý mladík se španělským občanstvím a brazilskými kořeny.

Reklama

Související témata: