Hlavní obsah

Španělská liga je zkorumpovaná, tvrdí katarský miliardář vlastnící Málagu

Madrid

Katarský šejk Abdallah Ben Nasser Al-Thani se pustil do války se španělským fotbalem. Miliardář z Perského zálivu, jehož vášní jsou závodní koně a fotbal, totiž před dvěma lety koupil ligový klub CF Málaga a jen co se v zemi mistrů světa a Evropy rozkoukal, pustil se do kritiky poměrů, které ve španělské ligové soutěži panují. Hlavně rozdělování peněz za prodej televizních práv se mu ani trochu nelíbí.

Foto: Sport.cz

Šejk Abdullah Bin Nasser Al-Thani na tribuně v Málaze.

Článek

Šejkova slova, která se objevila na sociální síti Twitter, vzbudila ve fotbalovém Španělsku pořádný poprask. Katarský majitel Málagy napsal, že rozdělování peněz plynoucích z prodeje televizních práv je zkorumpované. Nelíbí se mu totiž, že dva největší kluby Real Madrid a FC Barcelona dostávají desetkrát víc než ostatní.

„Nežádám nic jiného, než spravedlivější rozdělování peněz za televizní práva. Jen tak se předejde korupci a úplatkářství," rozohnil se šejk Abdallah Ben Nasser Al-Thani, patřící do vládnoucí katarské rodiny, který si většinový podíl v Málaze koupil údajně za 36 miliónů eur.

Podle neoficiálních údajů totiž oba velkokluby inkasují za prodej televizních práv 135 miliónů eur ročně, zatímco třeba Málaga jen 13 miliónů.

Dvaačtyřicetiletý šejk šel ve svých obviněních ještě dál. Na Twitteru napsal, že v lize působí hned několik klubů, které se vyhýbají placení daní. „Jestliže bude tento trend pokračovat, velice to poškodí dobré jméno španělské ligy a následky přijdou rychleji, než si kdokoli dovede představit," napsal Al-Thani.

Reklama

Související témata: