Hlavní obsah

Rosickému přibyl konkurent, Arsenal potvrdil příchod Cazorly

Londýn

Fotbalovému kapitánovi českého národního týmu Tomáši Rosickému přibyl v Arsenalu konkurent. Londýnský celek získal z Málagy španělského reprezentačního záložníka Santiho Cazorlu. "Kanonýři" na svém oficiálním webu bez bližších podrobností uvedli, že hráč podepsal dlouhodobou smlouvu.

Foto: Sport.cz

Záložník Santi Cazorla na tréninku španělské reprezentace při nedávném ME

Článek

Sedmadvacetiletý Cazorla zahájil kariéru ve Villarrealu, za jehož první tým odehrál sedm let. V sezóně 2006/2007 hostoval v Recreativu Huelva a loni přestoupil zhruba za 20 miliónů eur (asi 486 miliónů korun) do ambiciózního klubu z Málagy, které pomohl ke čtvrtému místu v tabulce. Celkem odehrál 252 ligových zápasů a zaznamenal 39 gólů.

"Je to všestranný ofenzivní hráč, který může pohodlně hrát na kraji zálohy nebo v jejím středu. Je rychlý, technicky nadaný a bude velkou posilou pro Arsenal," uvedl na adresu Cazorly trenér Arséne Wenger.

Rodák z Llanery se španělskou reprezentací získal v letech 2008 a 2012 tituly mistrů Evropy a za výběr země z Pyrenejského poloostrova doposud odehrál 45 utkání a vstřelil šest branek.

Londýnský klub už v létě získal francouzského útočníka Oliviera Girouda z týmu francouzského mistra Montpellieru a německého ofenzivního záložníka Lukase Podolského z Kolína nad Rýnem. Nejisté je naopak setrvání nizozemského kapitána a nejlepšího střelce minulé sezóny Robina van Persieho, který odmítl prodloužit kontrakt končící po příští sezóně.

Reklama

Související témata: