Hlavní obsah

Kaká má v Realu složitou pozici. Top výkony už má za sebou, tvrdí Mourinho

Madrid

Svá nejlepší léta má za sebou, přesto ještě bude pro Real Madrid platným hráčem. Takový ortel vynesl nad brazilským fotbalistou Kaká kouč Realu Madrid José Mourinho. Kreativnímu záložníkovi v létě přibyla konkurence v podobě chorvatské hvězdy Luky Modriče, podle charizmatického trenéra ale třicetiletý Brazilec dál odhodlaně bojuje o své místo v sestavě.

Foto: Sport.cz

Brazilec Kaká doufá, že jeho dny v madridském velkoklubu ještě nejsou sečteny .

Článek

Před pěti lety byl Kaká zvolen Mezinárodní fotbalovou federací FIFA nejlepším světovým fotbalistou, jenže od té doby jeho hvězda pomalu vyhasíná. Po přestupu z Milána do Realu Madrid Brazilce brzdila častá zranění, dá se říct, že platným hráčem se stal až v minulé sezóně.

Trenér Bílého baletu José Mourinho poprvé veřejně připustil, že Kaká už nikdy nedosáhne takové formy, jakou měl před lety v AC Milán. „Stalo se to už mnoha hráčům - hvězdám, které si z různých důvodů neudržely v novém klubu mimořádnou výkonnost. Kaká měl problémy se zraněními, nenabral fyzičku a první dvě sezony nehrál pravidelně. Vloni už měl velmi dobré momenty a pro celý Real byl důležitým hráčem," řekl Mourinho španělskému listu AS.

Portugalský trenér se v letní přestávce rozhodl posílit středovou řadu a z Tottenhamu přivedl za 37 miliónů eur Chorvata Luku Modriče. Dlouho se mluvilo o tom, že to je definitivní konec Kaká v Madridu, jenže Brazilec se rozhodl bojovat o své místo. „Jeho situace není jednoduchá, ale tuto výzvu přijal. Když ho budeme potřebovat, můžeme ho využít, protože trénuje velmi dobře," uvedl portugalský stratég.

Reklama