Hlavní obsah

Ronaldo je smutný? Na to kašlu! Ať hraje dál, to co hraje, a budu spokojený, říká kouč Mourinho

Madrid

Hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo je už nějaký čas nespokojený s penězi, které od klubu dostává, a proto se neradoval ze dvou vstřelených gólů Grenadě začátkem září. Zároveň prohlásil, že není v týmu šťastný. Kouče José Mourinho to ale nechalo klidným. "Jestli je šťastný, nebo ne, na to kašlu, hlavně ať hraje, to co hraje a já budu spokojený," prohlásil portugalský trenér.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Realu José Mourinho drží nad Ronaldem ochranou ruku.

Článek
Fotogalerie

"Jestli je smutný a hraje tak, jak hraje, pak je to pro mě perfektní. Může v tom pokračovat," uvedl Mourinho na adresu svého krajana před sobotním zápasem proti Seville. "Jsem trenér a zodpovídám za výsledky. Na ostatní kašlu. Když se nedaří, tak mě zabijete," řekl novinářům.

11 miliónů eur ročně hvězda popřela

Španělský list Marca přišel po Ronaldově zápasu bez projevu radosti s tím, že hráč není spokojen se svým platem 11 miliónů eur ročně, což nejdražší fotbalista historie popřel.

"Já se nestarám o věci, které jsou pro mě druhořadé," komentoval Ronaldovu situaci Mourinho a vyzval média a veřejnost, aby celou záležitost nechala být a soudila hráče podle výkonů. "Dejte Ronaldovi pokoj a nechte ho hrát. To je to, co potřebuje. Fotbal umí nejlíp a má ho nejradši," prohlásil trenér úřadujícího španělského mistra, kterému úvod do nové sezóny moc nevyšel.

Podle trenéra odvádí špičkovou práci

Navzdory vyjádřené nespokojenosti Ronaldo podle Mourinha odvádí špičkovou práci. "Někdy se mu daří víc, někdy míň. Samozřejmě nemůže dávat góly a rozhodovat zápasy pokaždé. Je to týmový hráč, jehož disciplína a nasazení v tréninku jsou příkladné," pochválil autora 46 ligových branek v minulém ročníku La Ligy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.