Hlavní obsah

Nejlepší útočník na světě? Falcao teď nemá konkurenci, tvrdí trenér Atlétika Simeone

Madrid

Žádný Lionel Messi, Cristiano Ronaldo nebo Zlatan Ibrahimović. Nejlepším útočníkem na světě je momentálně Kolumbijec Radamel Falcao García, který prý dostál své přezdívce Tygr. Alespoň to tvrdí trenér Atlética Madrid Diego Simeone, který má pro šestadvacetiletého fotbalového "zabijáka“ jen slova chvály.

Foto: Jose Miguel Gomez, Reuters

Kolumbijec Radamel Falcao střílí jeden gól za druhým. Naposledy se radoval ze dvou branek do sítě Paraguaye.

Článek

Nová sezóna vychází kolumbijskému forvardovi na výbornou. Nejprve třemi góly v Superpoháru sestřelil londýnskou Chelsea, poté začal zářit ve španělské lize (bilance šest zápasů / osm gólů) a neztratil se ani v dresu "Pěstitelů kávy", jak se přezdívá kolumbijskému národnímu týmu. Reprezentaci Falcao naposledy pomohl porazit Paraguay 2:0, když sám vstřelil oba góly kvalifikačního duelu o postup na MS.

"Věřím, že takhle bude dál pokračovat, protože největšími přednostmi, které má, jsou charakter a touha. Falcao je momentálně určitě nejlepší hrotový útočník na světě," řekl španělskému listu AS kouč Atlética Madrid Diego Simeone. Ten svého svěřence zná velmi dobře. Falcaa vedl ještě jako mladíka v River Plate, kde si "Tygr" prošel nejen úspěšným střeleckým obdobím, ale také vážným zraněním kolena.

"Falcao je oddaný fotbalu"

Simeone, bývalý argentinský reprezentant, není Falcaovými současnými výkony překvapen. "Radamel dlouho tvrdě pracoval a vše, co se děje, je důsledkem toho, jak oddaný je fotbalu. Nejde o nic jiného, než o zásluhu jeho práce," dodal Simeone, který je sám považován za jednoho z nejambicióznějších a nejtalentovanějších fotbalových koučů.

Nejvyšší představitelé Atlétika Madrid doufají, že jim Falcao příští rok pomůže smazat alespoň část z celkových dluhů klubu. Ty podle španělských médií dosahují výše zhruba 350 miliónů eur.

Už nyní okolo kolumbijského útočníka krouží řada zájemců - Real Madrid, Chelsea, Manchester City, PSG nebo Anži Machačkala. Falcao je údajně k mání za 60 miliónů eur (téměř 1,5 miliardy korun) a přestože svůj přestup jinam zatím vylučuje, je otázkou, jak dlouho španělský klub odolá vábení velkých peněz.

Reklama

Související témata: