Hlavní obsah

Messi bude hrát v Barceloně až do roku 2018

Barcelona

Až do června 2018 bude hrát Argentinec Lionel Messi v dresu Barcelony. Pětadvacetiletý střelecký rekordman prodlouží s katalánským velkoklubem smlouvu v nejbližších dnech.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Barcelonský Lionel Messi slaví svůj gól proti Atlétiku Madrid.

Článek

Spolu s Messim, který o víkendu proti Atlétiku Madrid dvěma góly vylepšil svůj rekord v počtu vstřelených branek za rok na 90 zásahů, se Barcelona domluvila na prodloužení smlouvy také s kapitánem Carlesem Puyolem a záložníkem Xavim. Oba se klubu upsali do června 2016.

Finanční podmínky nezveřejnili

Barcelona finanční podmínky Messiho nové smlouvy nezveřejnila. Předchozí kontrakt z roku 2009, který měl skončit v roce 2016, však podle odhadů argentinskému reprezentantovi vynášel 10,5 miliónu eur ročně (asi 265 miliónů korun).

Podle médií se však Messi dočkal výrazného vylepšení smlouvy, v jednu chvíli se dokonce spekulovalo o doživotním kontraktu. V minulé sezóně se totiž stal nejlepším střelcem v klubové historii, letos překonal maximum v počtu branek v kalendářním roce a je na nejlepší cestě získat počtvrté za sebou Zlatý míč pro nejlepšího hráče světa.

Reklama

Související témata: