Hlavní obsah

Barcelona bude dva zápasy bez kouče, Vilanova letí kvůli rakovině do USA

Barcelona

Trenér fotbalistů Barcelony Tito Vilanova zmešká nejbližší dva zápasy katalánského klubu. Podle španělských médií čtyřiačtyřicetiletý kouč odletí kvůli nedávné operaci rakovinového nádoru na příušní žláze k vyšetření do USA.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Trenér Barcelony Tito Vilanova.

Článek

Vilanova přijde o čtvrteční odvetu osmifinále Španělského poháru s Córdobou (první zápas Barcelona vyhrála 3:0) a následující ligový duel s Málagou. "Ještě není konec. Budou dny, kdy budu moci vést trénink, pak ale přijdou i takové, kdy to nepůjde," řekl kouč, kterého čeká několik týdnů chemoterapie a ozařování.

Operaci se Vilanova podrobil před necelými třemi týdny a zmeškal kvůli ní pouze poslední zápas loňské části španělské ligy s Valladolidem (3:1). Minulý týden vedl první trénink a v neděli už byl při derby s Espaňolem (4:0) zpátky na lavičce.

Pod novým trenérem zatím neprohráli

Podobný zákrok Vilanove prodělal rovněž před rokem, kdy v Barceloně působil ještě jako asistent a k trénování se tehdy vrátil po třítýdenní pauze. Do role hlavního kouče se posunul po konci minulé sezóny, kdy nahradil odcházejícího Pepa Guardiolu, pod jehož vedením klub získal tři mistrovské tituly a dvakrát vyhrál Ligu mistrů.

V dosavadních 18 kolech tohoto ročníku Barcelona pod Vilanovou ani jednou neprohrála a vede španělskou ligu o jedenáct bodů před Atlétikem Madrid. Obhájce titulu Real Madrid na třetí příčce zaostává o 16 bodů.

Reklama

Související témata: