Hlavní obsah

Konec éry Barcelony? Takové komentáře záložník Iniesta striktně odmítá

Madrid

Záložník Andres Iniesta odmítá, že by končila éra fotbalistů Barcelony, jak se objevilo v komentářích po úterním debaklu jeho týmu 0:4 na půdě Bayernu Mnichov v semifinále Ligy mistrů.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Záložník Barcelony Andres Iniesta (vpravo) v souboji s Philippem Lahmem z Bayernu v prvním semifinále fotbalové Ligy mistrů.

Článek

"Nedává smysl analyzovat pět let jediným zápasem v Mnichově. Pro mě je konec éry, když roky letí a pořád nevyhráváte žádné tituly," řekl španělský tvůrce hry na čtvrteční tiskové konferenci.

Barcelona vyhrála Ligu mistrů v letech 2009 a 2011 a i letos patřila k favoritům, jenže vysoká porážka v Německu ji prakticky připravila o šanci na úspěch. Míří však ke čtvrtému španělskému titulu během posledních pěti let. Šest kol před koncem má v čele La Ligy třináctibodový náskok a teoreticky může být korunována už o víkendu. "Když vyhrajete ligu, nemůžete říct, že to byl špatný rok, protože to je ten nejdůležitější titul," prohlásil osmadvacetiletý středopolař.

I když Real Madrid ve druhém semifinále s Borussií Dortmund prohrál 1:4, nevnímá Iniesta tyto zápasy jako důkaz převahy bundesligy nad španělskou soutěží. "Bayern a Borussia jsou velmi dobré týmy, dobře připravené fyzicky i technicky, což v těchto utkáních ukázaly. Není to o tom, že La Liga spadla za ně. Prostě tyhle týmy porazily své soupeře," uvedl.

Reklama

Související témata: