Hlavní obsah

Pařížané chtějí na rok Capella, po něm natrvalo Wengera

Paříž

Dva evropské velkokluby by mohly již během dneška oznámit jména nových trenérů. Francouzský mistr Paris St. Germain chce ze služeb ruské reprezentace vykoupit italského experta Fabia Capella. V tom případě by pak pařížský klub přece jen uvolnil Capellova krajana Carla Ancelottiho do Realu Madrid. Bílý balet je bez kouče po odchodu José Mourinha do Chelsea. Dlouhodobě je však cílem Pařížanů francouzský trenér Arséne Wenger z Arsenalu!

Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters

Fabio Capello na lavičce Ruska během posledního zápasu v Portugalsku.

Článek

Mourinhův návrat na Stamford Bridge zahájil letní rošádu velkých trenérských jmen. Do Realu má zamířit Ital Carlo Ancelotti a v Saint Germain by ho měl nahradit jeho krajan a současný kormidelník ruské reprezentace Fabio Capello.

Sky Sport Italia ovšem tvrdí, že 67letý Capello by měl být jen dočasným řešením. PSG se prý pokusí získat po sezóně francouzského kouče Arséna Wengera z londýnského Arsenalu. Wengerovi, který působí u týmu Kanonýrů už sedmnáct let, vyprší kontrakt v létě 2014.

Villas-Boas chce zůstat v Tottenhamu

Pokud Capello převezme PSG, bude 54letý Ancelotti volný pro Real Madrid. Španělský klub o něj usiluje již několik týdnů.

Pařížané chtěli v první řadě získat Andre Villase-Boase, jenže mladý Portugalec se rozhodl zůstat v Tottenhamu. Jako plán B tedy vyrukovali po Capellovi. Ital by se vrátil do klubového fotbalu poprvé od roku 2007. Po odchodu z Realu Madrid strávil posledních šest let na mezinárodní scéně s Anglií a Ruskem.

A co za to? Podle Sky Sport Italia se PSG zavázal zaplatit 3 milióny eur potřebných k uvolnění Capella z jeho služeb pro ruskou federaci, s níž má lukrativní smlouvu.

Podle serveru goal.com již Capellův syn a agent Pierfilippo v úterý odcestoval do Paříže, aby se dohodl se sportovním ředitelem Leonardem. Jmenování jeho otce se tak zdá být na spadnutí.

Reklama

Související témata: