Hlavní obsah

Beckhamův nástupce? Talent Isco si vybral číslo 23 a má znovu vrátit Real Madrid na výsluní

Madrid

Bílý balet představil první výraznou letní posilu - novou akvizicí madridského Realu se stal ofenzivní záložník Isco, který přestoupil za zhruba 30 miliónů eur z Málagy. Jednadvacetiletý fotbalista se dohodl na pětileté smlouvě a v novém působišti si vybral dres s číslem 23. Se stejným trikotem na Santiago Bernabéu už před deseti lety pózoval i legendární David Beckham. A Iscovým snem je kráčet v jeho stopách.

Foto: Profimedia.cz

Nová posila Realu Madrid Isco (vpravo) a prezident Bílého baletu Florentino Pérez.

Článek

„Přišel jsem vyhrávat trofeje. Neexistuje větší klub, než jakým je Real Madrid," prohlásil nejlepší evropský fotbalista do 21 let krátce poté, co na Santiago Bernabéu předstoupil před osm tisíc nadšených fanoušků. „Měl jsem hodně nabídek, ale vždycky jsem chtěl jít do Realu," dodal Isco.

Jedenadvacetiletý hráč před novináři zapózoval s číslem 23, které v Realu před ním oblékali kromě Beckhama také Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder nebo Mesut Özil. „Nejsem pověrčivý. Každý ví, že David Beckham byl skvělý hráč a já bych ho moc rád napodobil. Ale to číslo jsem si vybral z jiného důvodu - je to den, kdy má můj bratr narozeniny," řekl Isco serveru listu Marca.

Poslední dvě sezóny v kádru Bílého baletu nenosil dres s číslem 23 žádný fotbalista. Před deseti lety vítal Madrid právě Beckhama. A fanouškům se tak logicky naskytlo možné porovnání obou hráčů. „Mají mnoho společného. Sice hrají na trochu jiných pozicích, ale oba to jsou nesmírně kreativní hráči, kteří mají nebo měli mnoho talentu. Jsem rád, že si tento zlatý chlapec vybral právě Real Madrid," uvedl prezident klubu Florentino Pérez.

Isco, který dal v minulé sezóně za Málagu 12 gólů v 47 zápasech, má být jedním ze symbolů nového Realu Madrid. „Trenér Carlo Ancelotti dostal první posilu. Budeme pracovat i na dalších transferech, fanouškům chceme v nové sezóně nabídnout pohledný fotbal. Isco nám pomůže znovu vyhrát trofeje," věří Pérez.

Reklama

Související témata: