Hlavní obsah

Velký návrat! Kaká opouští Real Madrid, AC Milán se upsal na dva roky

Řím
Aktualizováno

Bývalý nejlepší fotbalista světa Brazilec Kaká ukončil nevydařené působení v Realu Madrid a vrátil se do AC Milán. Do italského celku přišel jednatřicetiletý záložník zadarmo a podle klubového webu s ním podepsal dvouletou smlouvu, která mu údajně vynese čtyři milióny eur (asi 103 milióny korun) za sezónu a další bonusy.

Foto: Luco Bruno, ČTK/AP

Ricardo Kaká už s novým dresem AC Milán.

Článek

"Byla to dlouhá vyjednávání, ale jsem nesmírně šťastný. S Rossoneri chci opět zažít spoustu radosti," konstatoval brazilský fotbalista po příletu do Milána, kde na něj čekaly desítky fanoušků AC. "Vracím se domů. Vím, že mě lidé v Miláně milují a to je pro každého hráče nesmírně důležité," dodal.

Kaká působil v Realu od června 2009, kdy přestoupil za 65 miliónů eur právě z Milána. Ve Španělsku se však i vinou zranění nedokázal prosadit, k odchodu z Bílého baletu se přesto mistr světa z roku 2002 rozhodl teprve nyní.

V Miláně Kaká naváže na šestileté působení, během kterého s Rossoneri získal titul v Serii A a vyhrál Ligu mistrů. Před příchodem do Itálie hrál pátý nejdražší fotbalista světa za Sao Paolo.

Reklama

Související témata: