Hlavní obsah

Ronaldo se upsal Realu do roku 2018. Zvedne se mu plat

Madrid
Aktualizováno

Portugalský útočník Cristiano Ronaldo zůstane věrný Realu Madrid nejspíš až do konce kariéry. Nejlepší světový fotbalista roku 2008 se v klubu dohodl na prodloužení smlouvy, kterou v neděli v přímém přenosu klubové televize podepsal. Předseda Realu Florentino Pérez pak potvrdil, že Ronaldo bude členem týmu dalších pět let. Hráči se podle médií zároveň i zvedne plat.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo se šéfem Realu Florentinem Pérezem po podpisu smlouvy.

Článek

Současný kontrakt měl reprezentačnímu kanonýrovi vypršet v roce 2015, smlouvu tak prodloužil o další tři sezóny do roku 2018. Pérez, jenž v létě vyjádřil přesvědčení, že portugalský reprezentant zakončí svou kariéru v Realu, finanční detaily dohody nezveřejnil. Podle španělských médií se jeho čistý roční plat zvedne na 17 miliónů eur (asi 437 miliónů korun).

Ronaldo přišel do madridského velkoklubu z Manchesteru United v roce 2009 za tehdy rekordní odstupné 94 miliónů eur. Osmadvacetiletý kanonýr od té doby nastřílel ve 203 soutěžních zápasech za Bílý balet 203 branek. S Realem získal v letech 2011 a 2012 ligové tituly a v roce 2011 vyhrál Španělský pohár.

Reklama