Hlavní obsah

Fanoušci na poraženou Barcelonu bučeli, Alvés to neunesl

Barcelona

Senzace. Barcelona v této sezóně La Ligy doma poprvé prohrála. Její šňůra domácích vítězství ve španělské Primera División skončila na čísle 25. V sobotu ji výhrou 3:2 ukončila Valencie. A téměř 67 tisíc fanoušků dalo hráčům svoji nespokojenost najevo bučením. Katalánský tým v neděli přišel po rekordních 59 kolech o první místo v La Lize, novým lídrem soutěže je Atlético Madrid.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Rozhodčí vyloučil obránce Barcelony Jordiho Albu v sobotním utkání proti Valencii, který katalánský tým doma prohrál 2:3.

Článek

„Když prohrajete, posílí vás to. My jsme silní, o tom není pochyb a nebojíme se, že by na nás porážka, byť nečekaná a nepříjemná, zanechala stopy. My i fanoušci jsme zvyklí na vítězství. Když pak přijde prohra, tak to vypadá jako pohřeb, ale o kvalitě týmu kvůli tomu přeci nemůžete začít pochybovat. Na hřišti nám chybělo pozitivní spojení s fanoušky. Když se nedaří a oni na vás začnou bučet, to nám nepomohlo. Nebylo to poprvé. Někdy to vypadá, že hrajeme na silnici a ne na stadiónu," pustil se brazilský obránce Dani Alves na klubovém webu do fanoušků.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Kritikou však zamířil i do vlastních řad. „Musíme si přiznat, že jsme do zápasu nedali všechno. Nechyběla nám sebedůvěra, té máme dost. Kdybychom zápas lépe kontrolovali a byli předvídavější i důraznější, mohli jsme vstřelit další branku. Je málo, když máme zápas pod kontrolou jen v první půli. Je třeba, abychom určovali rytmus hry celý zápas. Prohráli jsme, vinu na nikoho neházíme, musíme se rychle vzchopit. Nemáme čas se k prohře vracet a rozebírat ji. Musíme si ale říct, co se stalo a nedovolit, aby se to opakovalo," dodal Alves.

Poprvé dostali tři góly

Barcelona v této sezóně dostala poprvé tři branky. Rozpačitý byl z prohry i záložník Sergio Busquets: „Je to naše první porážka po dlouhé době. Přišla ale v nevhodnou chvíli. Nehráli jsme dobře. Není na co se vymlouvat. Valencie dobře využila svoje přednosti. Když navíc soupeři dovolíte vstřelit tři góly, trpíte o to víc."

Busquets označil jako jednoho „viníků" porážky nového kouče Valencie Juana Antonia Pizziho. „Pod ním se týmu daří mnohem lépe. Umí dostat maximum z hráčů a oni mají dobré fotbalisty. My jsme začali dobře, v první hodině jsme měli hodně šancí. Ty jsme ale nevyužili a Valencie nás potrestala. My jsme bohužel nedokázali zareagovat," litoval Busquets.

Pizzi byl v extázi

Nový trenér Valencie, Juan Antonio Pizzi, byl po senzačním vítězství nad katalánským gigantem v extázi. „Celé utkání jsme hráli s maximální koncentrací, sebedůvěrou a vírou, že můžeme uhrát dobrý výsledek. Hráči prokázali větší sebevědomí, než jsem měl já. Jakmile se míč dostal do pokutového území soupeře, zvýšili jsme agresivitu a nutili domácí k chybám. To byla hlavní důvod našeho zaslouženého vítězství," jásal pětačtyřicetiletý argentinský kouč po utkání. V letech 1996 až 1998 oblékal i dres Barcelony.

„Když jsem po svém příchodu mluvil s hráči o ambicích a jejich předpokladech vyhrávat, neměl jsem na mysli nějakého konkrétního soupeře. Všechny týmy jsou hladové po vítězství, ale moji hráči ukázali, že jsou více ambiciózní, než jsem já sám," složil poklonu svým svěřencům.

Pizzi kritizoval spornou penaltu, kterou proměnil Lionel Messi ve svůj první ligový gól od konce září minulého roku. „Tato chyba nás ranila, ale nakonec výhru neovlivnila. Byla to však chyba, která mohla být pro zápas rozhodující. Na vlastní oči jsem tu situaci ale neviděl," přiznal s tím, že výhra výrazně zvedne morálku jeho týmu.

Reklama

Související témata: