Hlavní obsah

VIDEO: Pohled do budoucnosti. Takhle bude za pár let vypadat skvost Barcelony Camp Nou

Barcelona

Vedení fotbalistů Barcelony si před několika měsíci dalo jasný cíl - postavit komfortnější stadión pro své příznivce. Po sérii grafických návrhů se katalánský celek snaží přiblížit fanouškům nový Camp Nou i na sérii několika videí pod jménem Espai Barca, a z nich je jasně patrné, že se dosavadní starý a dosluhující betonový kolos promění v moderní stadión typu mnichovské Allianz arény nebo londýnského Emirates Stadium.

Vizualizace nového stadiónu Barcelony Camp Nou.

 
Článek

Fanoušci 5. dubna v referendu posoudí návrh barcelonského vedení na modernizaci největšího evropského stadiónu. Pokud dostanou funkcionáři zelenou, v příštích měsících se začne s rekonstrukcí. Ta má několik fází, skončit má v roce 2021 a kapacita Camp Nou vzroste z 98 na 105 tisíc diváků. Jisté je, že slavný fotbalový chrám se změní téměř k nepoznání.

I během stavebních úprav budou barcelonští fotbalisté na Camp Nou hrát. Finanční prezident Barcelony Javier Faust odhaduje, že veškeré práce vyjdou zhruba na 600 miliónů eur (asi 16,5 miliardy korun).

„Žádné evropské město se nemůže pochlubit takovým projektem, jako je ten náš. Camp Nou nikdy neztratí své jméno a ujišťujeme fanoušky, že projekt je životaschopný a nebude mít vliv na finanční rovnováhu Barcelony," vzkázal Faust příznivcům Blaugranas.

Reklama

Související témata: