Hlavní obsah

Messi je prokletím Realu, nasázel mu už 21 gólů a láme rekordy El Clásika

Madrid

Nedělním hattrickem se definitivně stal legendou bitev mezi dvěma španělskými velkokluby. Argentinský fotbalista Lionel Messi z FC Barcelona se třemi brankami podílel na výhře 4:3 na hřišti Realu Madrid a s 21 góly je nejlepším střelcem historie El Clásika. Trumfl tak legendu Realu Alfreda di Stefana, s nímž se až dosud o rekord dělil. Teď už vládne historii sám a sám. Na dalších místech jsou kanonýři Raúl (15), Gento, Puskás a César (14), k nimž se blíží Cristiano Ronaldo (13).

Foto: Albert Gea, Reuters

Hvězda Barcelony Lionel Messi láme rekordy...

Článek
Fotogalerie

Dvakrát si pomohl z penalty, ale co na tom. Nasázet Realu Madrid v rámci slavného El Clásica dohromady 21 branek, to už je výkon. Lionel Messi se v ligových duelech trefil čtrnáctkrát, zbylých sedm tref si připsal v pohárových soutěžích.

„O Messim je velmi těžké mluvit. Překonává nečekané rekordy. Odehrál spoustu velkých zápasů a znovu ukázal svou velikost," chválil svou hvězdu trenér Gerardo Martino.

Hrdina zápasu přijal všechny pocty skromně. „Byl to skvělý zápas a pro nás velmi důležité vítězství. Náš tým zvládá velká utkání. Na El Clásiko teď ovšem musíme zapomenout a zaměřit se na další zápasy. Individuálně mi to vyšlo, podstatný je ovšem tým. Jsme blízko první příčce a ve zbytku sezóny už nesmíme zaváhat," líčil Messi.

V neděli večer přitom hrnul ještě další rekordy. Čtyřnásobný nejlepší fotbalista světa je teď i lídrem v počtu gólových přihrávek v El Clásiku. Asistence při úvodní trefě Andrése Iniesty byla už jeho dvanáctou.

Překonal i legionářský rekord Sáncheze

Argentinec se také stal prvním hráčem Barcelony, který v zápasech proti Realu předvedl dva hattricky a z tří gólů se radoval na San Bernabeu. Je také prvním fotbalistou, který dosáhl tři góly v souboji proti Bílému baletu pod vedením Carla Ancelottiho.

A další milníky? Messi už je také nejlepším kanonýrem z legionářů v historii La Ligy. Má na kontě již 236 gólů a překonal dosavadní rekord Huga Sáncheze (234), který platil od roku 1994.

Před Messim je už celkově jen Telmo Zarra, který v letech 1940 až 1955 nastřílel 251 branek. Šestadvacetiletý rodák z Rosaria potřeboval na 236 gólů v La Lize 268 duelů, takže má průměr 0,88 branky na zápas.

Pikantní je, že právě Real Madrid je pro Messiho nejoblíbenějším soupeřem. Bílému baletu dal nejvíc svých gólů, na druhém místě má Atlétiko Madrid, jemuž nasázel dvacet branek.

Povzbudí výhra v El Clásiku Barcelonu natolik, že získá titul?
Ano
45,7 %
Ne
54,3 %
Celkem hlasovalo 17644 čtenářů.

Reklama

Související témata: