Hlavní obsah

Do Švýcarska bez Kucharčíka

PRAHA

Ještě bez Tomáše Kucharčíka odletěla česká hokejová reprezentace v poledne do Švýcarska k úvodním dvěma přípravným zápasům před MS. V pátek od 19.30 h hrajeme v Bielu, sobotní odveta v Lausanne začíná v 15.30 h. Centr Hämeenlinny sice přijel za mužstvem na soustředění, ale trenér ho ještě nechce zatížit v zápase.

Foto: ČTK/EPA

Kanaďan Darryl Shannon zoufale stíhá Petra Tenkráta, který si najíždí před branku gólmana Gageho

Článek

"Po velkém zápřahu v závěru finské ligy potřebuje odpočívat a věnovat se důkladné regeneraci," objasnil kouč Slavomír Lener s tím, že v pátek se Kucharčík připojí k pražskému kempu hokejistů z NHL: "Bude trénovat s nimi, podobně jako Hudler, jenž by se konečně měl ukázat bez dlahy na zraněné ruce."

Reprezentanti během třídenního pobytu v mariánskolázeňském hotelu Nové lázně stihli vedle dvoufázového tréninku i perličkové koupele, často se oddávali masážím a nabírali síly pro blížící se vrchol sezóny, vždyť šampionát začíná už za 16 dní.

Švýcarům také chybí ligoví finalisté

Vedle 21 hráčů, kteří absolvovali celou fázi tohoto soustředění, by dres národního týmu buď v Bielu či v Lausanne měl obléci i Petr Tenkrát, jenž hrál za Oulu finále finské ligy a nastoupit alespoň jednou má také další útočník Josef Marha, jehož Davos vedl ve finále švýcarské ligy 2:0 na zápasy, ale Lugano dokázalo čtyřmi výhrami sérii dokonale otočit.

V sestavě Švýcarů, kteří už před týdnem hráli dvě přípravná utkání ve Švédsku (1:1 a 0:4), ještě chybí hráči obou finalistů a největší zastoupení má se šesti hokejisty Kloten. Koučem Krügerem byl povolán i první legionář, útočník Cereda působící v St. John"s na farmě Toronta.

Reklama

Související témata: