Hlavní obsah

Messi: Titul věnujeme zesnulému kouči Vilanovovi

Barcelona

Kupodivu se nepustil do filipiky s kritiky trenéra Gerarda Martina, dokonce svého krajana na lavičce Barcelony ani nijak vehementně nehájil. I božský Lionel Messi uznává, že katalánský velkoklub letošní sezónu zpackal. V Lize mistrů vypadl už ve čtvrtfinále, ve finále Královského poháru prohrál s Realem, takže jeho poslední nadějí je španělská liga a mistrovský titul. „Chceme ji vyhrát a titul věnovat Titovi,“ hlásí Messi před posledním dějstvím, v němž jeho Barcelona přivítá v sobotu na Camp Nou vedoucí Atlético a musí bezpodmínečně vyhrát, aby ho v tabulce předstihla.

Foto: Albert Gea, Reuters

Zachmuřený útočník Barcelony Lionel Messi. Jeho tým musí porazit Atlético, aby získal titul.

Článek

Počty jsou jasné. Pokud Barcelona v závěrečném ligovém duelu Atlético porazí, získá titul. Problém je ovšem v tom, že v pěti posledních zápasech to na španělské či evropské scéně nesvedla ani jednou.

Titul pro největšího fanouška

„Máme štěstí, že nejsme odkázáni na jiné a můžeme se spolehnout sami na sebe. Nevíme, zda ziskem titulu můžeme ještě tuto sezónu zachránit, ale ligový primát je pro nás velice důležitý," nechala se argentinská hvězda slyšet v rozhovoru pro Europa Press.

„Prožili jsme složitý a hodně obtížný rok," uznal Messi a v té souvislosti připomněl smrt trenéra Tita Vilanovy, který v dubnu podlehl zákeřné rakovině.

„Po všem, co se událo, chceme vyhrát titul a věnovat ho Titovi. Obrovsky miloval Barcelonu, byl jejím velkým fanouškem a určitě by si ligový primát přál. A byl by na něj pyšný," netajil, jak moc ho smrt trenéra zasáhla.

„Byla to velice podivná sezóna, protože všechny tři nejlepší týmy udělaly mnoho chyb. My ale nakonec vyhráli zápasy, které jsme vyhrát potřebovali, takže jsme dál ve hře a máme štěstí, že se v samém závěru ligy můžeme spolehnout jen sami na sebe," připomněl hvězdný Argentinec překvapivé výsledky Atlétika i Realu, jež vrátily Barcelonu do hry o primát.

S Martinem zase v reprezentaci?

Ani případný titul, k jehož zisku potřebuje Barcelona dosud vedoucí Atlético bezpodmínečně porazit, však zřejmě jedenapadesátiletému kouči Geradu Martinovi krk nezachrání. Ve Španělsku se už ostatně vehementně spekuluje o tom, že by se jeho nástupcem mohl stát někdejší záložník Barcelony Luis Enrique, který v pátek již oznámil, že končí na lavičce Celty Vigo.

I Messi ostatně naznačil, že Martino z Camp Nou odejde. „Pravděpodobně se potkáme u argentinského národního týmu. Je to skvělý manažer a pro reprezentaci by byl dobrou volbou. Navíc po pěti letech, co vedl Paraguay, má do práce na mezinárodní úrovni znovu velkou chuť," reagoval na dotaz, jaké budou další kroky a budoucnost Martina.

Na světovém šampionátu v Brazílii povede argentinskou reprezentaci jako trenér Alejandro Sabella, po skončení turnaje by se však podle zpráv z kuloárů mohl mužstva ujmout právě Martino.

Kdo získá titul ve španělské La Lize?
Atlético Madrid
45,6 %
Barcelona
54,4 %
Celkem hlasovalo 2165 čtenářů.

Reklama

Související témata: