Hlavní obsah

Suárez debutoval za Barcelonu, v přípravě odehrál čtvrthodinu

Barcelona

Útočník Luis Suárez má za sebou vítězný debut v Barceloně. Uruguayský fotbalista po zmírnění disciplinárního trestu v pondělní přípravě s mexickým Leónem (6:0) odehrál závěrečnou čtvrthodinu.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Luis Suárez během tréninku v dresu Barcelony.

Článek

Suáreze, který za kousnutí Itala Giorgia Chielliniho na letním mistrovství světa dostal čtyřměsíční distanc, ve čtvrtek částečně omilostnila sportovní arbitráž CAS. Ta sice ponechala délku trestu v platnosti, ale dovolila letní posile z Liverpoolu s barcelonským týmem alespoň trénovat a hrát přípravné zápasy.

Před výkopem duelu o Trofej Joana Gampera se nejlepší střelec minulé sezóny anglické ligy také poprvé představil fanouškům na stadionu Nou Camp, protože předtím měl jakékoli veřejné prezentace či autogramiády zakázané. Publikum přivítalo akvizici za 75 miliónů liber velkým aplausem. "Byl to památný den, děkuji vám všem za vaši lásku," napsal Suárez na svém twitteru.

Letní posila ze Sevilly Ivan Rakitič věří, že uruguayský reprezentant bude pro mužstvo velkým přínosem. "Pro nás je hodně důležité, že ho máme v šatně, můžeme s ním pracovat a poznat ho," řekl chorvatský záložník novinářům. "Všichni známe jeho kvality, tady není moc o čem mluvit. Jen musíme počkat, až bude s námi moci být na hřišti," dodal Rakitič.

Sedmadvacetiletému Suárezovi vyprší trest 25. října a svou soutěžní premiéru by si mohl odbýt o den později rovnou v ligovém šlágru proti Realu Madrid. Předtím přijde o úvodních 11 soutěžních duelů Barcelony v nové sezoně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články