Hlavní obsah

Nešlo mně o peníze, důvodem odchodu nebyly licitace s platem, napsal Di María fanouškům Realu

Madrid/Praha

Nebyly v tom peníze. Natož pak licitace s klubovým vedením Bílého baletu o vyšší gáži. Argentinský fotbalový záložník Ángel Di María, kterého Manchester United koupil z madridského Realu za rekordní sumu 59,7 miliónu liber, podobné spekulace rezolutně popřel. V otevřeném dopise fanouškům Realu, který exkluzivně zveřejnil španělský list Marca, dokonce napsal, že by ze San Bernabéu sám nikdy neodešel. Ale klub ho prý k přestupu donutil.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Argentinec Ángel Di María bude oblékat dres Manchesteru United.

Článek

Děkoval všem. Fanouškům Realu, stejně jako třeba lékařům v madridské nemocnici Monteprincipe, kteří přivedli na svět jeho dceru. Stejně tak i spoluhráčům.

„Fantastickým fotbalistům a ještě lepším společníkům," napsal Di María v otevřeném dopise a děkoval jim za všechno. Za to, jak mu pomohli, když se mu právě nedařilo, kdy se mýlil na hřišti i třeba mimo něj. „Vždy jsem se ale snažil dávat fotbalu všechno," ujistil opravdové fanoušky po čtyřletém působení na San Bernabéu, které pro něho představovaly hrdost a čest spojenou s tím, že obléká bílý dres.

„Nikdy nebylo mým přáním z Realu odejít, chtěl jsem dál pracovat a zlepšovat se," napsal Di María, který získal s argentinskou reprezentací na nedávno skončeném mistrovství světa v Brazílii stříbro.

Signál nepřišel

„Bohužel - jít jsem musel. Přitom jsem chtěl v práci postupovat jako kdokoliv jiný," uvedl hořce.

„Po zisku desátého triumfu v Lize mistrů jsem odjížděl na světový šampionát s očekáváním a vírou, že od vedení Realu přijde nějaký signál. Nepřišel, nedočkal jsem se ho. Naopak bylo vyřčeno mnoho věcí a vypuštěna spousta lží. Někdo mě prostě neměl rád a já přitom žádal jen trochu spravedlivého jednání," rozepsala se nová akvizice Rudých ďáblů v dopise na rozloučenou se Španělskem.

„Existuje mnoho věcí, jichž si vážím a hodně z nich nemá nic společného s mým platem. Doufám, že je najdu v Manchesteru United, jednom z největších klubů světa. Přál bych si, abych se s ním mohl zapsat do fotbalové historie," napsal Argentinec, podle něhož byl otevřený dopis jedinou možností, jak fanouškům Bílého baletu vysvětlit, co ho k odchodu k trenéru Van Gaalovi do Manchesteru United vedlo.

Reklama

Související témata: