Hlavní obsah

Připadal jsem si jako nákaza. Měli mě za zrádce, mrzí Casillase krušné časy v Realu

Madrid

Ve své veleúspěšné kariéře vyhrál už vše, co se ve fotbale vyhrát dá, poslední období ve svém milovaném Realu Madrid se však pro něj stalo spíše noční můrou. Legendární brankář Iker Casillas se o nepříjemné fázi své kariéry otevřeně rozpovídal ve španělských médiích.

Foto: Juan Medina, Reuters

Zklamaný kapitán Bílého baletu Iker Casillas.

Článek

Vyhrál mistrovství světa, dvakrát mistrovství Evropy, třikrát Ligu mistrů a pětkrát španělskou ligu. Býval zvyklý na pocty a uznání. Už za kouče Josého Mourinha ale zažil v Realu přeřazení na lavičku náhradníků, nevyšlo mu ani letošní mistrovství světa a ještě nedávno na něho dokonce pískali vlastní fanoušci.

„Před pár měsíci to vypadalo, jako bych byl nějaká nákaza, a tak jsem začal přemýšlet, že Madrid opustím. Nakonec jsem se ale rozhodl zůstat a bojovat. Po téhle zkušenosti jsem opatrnější, pokornější a stojím nohama pevně na zemi. V klubu jsem už od svých devíti let a patnáct let hraju za první tým. Vím, že je publikum tady velmi náročné," rozpovídal se smířlivě slavný gólman.

Problémy podle jeho mínění začaly v lednu roku 2012, kdy se zranil v utkání proti Valencii poté, co jej nechtěně nakopl spoluhráč Alvaro Arbeola s nímž měl Casillas podle svých slov „rozmíšku".

Cítil jsem se izolovaný

„Byl jsem mimo dva měsíce. Cítil jsem se izolovaný, jako bych už nebyl součástí dění. S Arbeolou jsme se neshodli na vizi týmu, ale tyhle věci už jsme si přátelsky a slušně vyříkali," pokračoval gólman.

Přiznal, že jej ranila i slova bývalého kouče Josého Mourinha a jeho asistenta Aitora Karanky. „Karanka říkal, že už nejsem na nejvyšší úrovni. V těch zmiňovaných dvou měsících jsem ani necítil podporu prezidenta Florentina Pereze. Od té doby se rozbil i můj vztah s Mourinhem, protože se zdálo, že jsou všichni na jeho straně," prozradil Casillas.

Sám byl označován jako agent v kabině, který vynáší interní informace novinářům, protože zhruba v té době se začaly ve španělském tisku podobné zprávy ze zákulisí Realu objevovat.

„Označovali mě za agenta, za zrádce, což bylo velmi nefér.  Ano měl jsem úzké kontakty s některými novináři, protože už se s nimi znám léta. Ale dokážu odlišit vztah s kamarádem od vztahu s novinářem," vysvětloval Casillas, jenž zároveň řekl, že „ani nechce přemýšlet o tom," že by šlo o kampaň proti němu ze strany prezidenta či kouče.

„Ale viděl jsem už hodně špíny," dodal.

Reklama

Související témata: