Hlavní obsah

Psalo se o krizi a odvolání Ancelottiho. Bílý balet odpověděl klubovým rekordem

Madrid

Nezastavitelní píší historii. Real Madrid válí jako z partesu, od poloviny září nezná nic jiného než vítězství. Sobotní ligový triumf v Malaze (2:1) byl šestnáctý v řadě ve všech soutěžích, čímž Bílý balet překonal klubový rekord.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti může být spokojený.

Článek

„Vypadá to jako sen, doufám, že bude dál pokračovat. Jsem šťastný, že můžu trénovat fantastický tým s fantastickými hráči ve fantastickém klubu," rozplýval se trenér Carlo Ancelotti.

Dosavadní rekordní šnůru drželo mužstvo tehdejšího kouče Miguela Muňoze ze sezóny 1960/1961, patnáct výher v řadě zaznamenal Real také v ročníku 2011/2012 pod José Mourinhem. V obou případech se však jednalo o série v rámci španělské ligy.

Přitom když 13. září fotbalisté Realu padli na San Bernabeu s městským rivalem Atlétikem (1:2), média psala o krizi Bílého baletu a spekulovala o konci Ancelottiho. Tým italského trenéra však od následujícího duelu Ligy mistrů s Basilejí (5:1) odstartoval vítěznou jízdu, která dosud trvá. Šestnáctizápasovou šňůru orámoval 59 vstřelenými góly, což dává úctyhodný průměr 3,7 branky na utkání!

Historická noc

„Jsou to báječná čísla, na druhou stranu ve fotbale se věci rychle mění, náš rekord je už teď minulostí. Sezóna je dlouhá, musíme dál tvrdě pracovat," upozornil Ancelotti.

„Je to historická noc," pochvaloval si stoper Sergio Ramos. Pohodu v kabině Realu podtrhlo jeho vtipné vyjádření na adresu Mourinha, kouče Chelsea, jenž při nedávném angažmá na San Bernabeu nenašel s hráči společnou řeč.

Ramos před několika dny kritizoval počínání spoluhráčů ze španělské reprezentace a zároveň lídrů Chelsea Cesca Fábregase a Diega Costy, kteří se omluvili pro listopadové duely s Běloruskem a Německem, přitom v nadcházejícím duelu Premier League s West Bromwichem nastoupili.

„Ramos je fantastický hráč, ale není to doktor. Nemyslím si, že v posledních letech vystudoval titul na medicíně, aby to pochopil," rýpl si do něj José Mourinho. Když v sobotu novináři Ramose vyzvali k reakci, sarkasticky odpověděl: „K prezidentu Celty Vigo nemám co říct." Šéf prvoligového španělského klubu se jmenuje Carlos Mouriňo...

Šňůra vítězství Realu
5:1 BasilejLiga mistrů
8:2 La Coruňaliga
5:1 Elcheliga
2:0 Villarrealliga
2:1 LudogorecLiga mistrů
5:0 Bilbaoliga
5:0 Levanteliga
3:0 LiverpoolLiga mistrů
3:1 Barcelonaliga
4:1 CornellaŠp. pohár
4:0 Granadaliga
1:0 LiverpoolLiga mistrů
5:1 Vallecanoliga
4:0 Eibarliga
1:0 BasilejLiga mistrů
2:1 Malagaliga

Reklama

Související témata: