Hlavní obsah

Barcelona - Espanyol 5:1Barcelona v městském derby přejela Espaňol, také Messi vstřelil hattrick

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony ovládli nedělní městské derby proti Espaňolu, který na Camp Nou neudržel těsné vedení a v duelu 14. kola La Ligy nakonec prohrál vysoko 1:5. Barcelonští se tak vrátili na druhé místo tabulky dva body za vedoucí Real Madrid. Obrat Blaugrana řídil Lionel Messi, který se blýskl třemi góly.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Lionel Messi přispěl hattrickem k výhře Barcelony v městském derby nad Espaňolem.

Článek

Messi se den po rekordu Cristiana Ronalda z Realu Madrid v počtu hattricků ve španělské lize nenechal zahanbit a odpověděl stejným způsobem. Hosté sice vedli, ale argentinský fenomén do pauzy srovnal.

Nejprve ještě trefil břevno, ale těsně před odchodem do kabin se už prosadil přesnou přízemní střelou zpoza vápna k tyči. Pět minut po přestávce dokonal Messi obrat.

Další dvě trefy přidali Piqué a Pedro a v 81. minutě Messi zaznamenal po povedené narážečce třetí zásah. Espaňolu dal v posledních čtyřech vzájemných zápasech na Camp Nou osm gólů a poprvé od předloňského května mohl ve dvou ligových zápasech na domácím stadiónu za sebou slavit hattrick.

Tři góly v jednom utkání La Ligy dal sedmadvacetiletý Argentinec už jednadvacetkrát v kariéře a na Ronaldův rekord v počtu hattricků ve španělské lize nyní ztrácí dva. Messi zároveň jako první ve španělském fotbale překonal hranici 400 gólů za jeden klub v soutěžních i přípravných zápasech dohromady. Nyní má na kontě 402 branek za Barcelonu.

Španělská fotbalová liga - 14. kolo:
La Coruňa - Málaga 0:1 (21. Darder)
Vallecano - FC Sevilla 0:1 (8. Bacca)
FC Barcelona - Espaňol Barcelona 5:1 (45., 50. a 81. Messi, 53. Piqué, 77. Pedro - 13. S. García)
Villarreal - San Sebastian 4:0 (80. a 86. Gomez, 63. Bruno, 73. Čeryšev)
Granada - Valencie 1:1 (89. Isaac - 84. Negredo)

Reklama

Související témata: