Hlavní obsah

Ronaldovi odhalili na rodné Madeiře sochu. Vyvolává debaty

Funchal

Nejlepší fotbalista světa Portugalec Cristiano Ronaldo má na rodném ostrově Madeira sochu. Jejího slavnostního odhalení se kanonýr Realu Madrid zúčastnil den po finále klubového mistrovství světa v Maroku, v němž získal se svým týmem čtvrtou letošní trofej. Dílko z bronzu však nesklízí jen obdiv...

Na Madeiře odhalili sochu Cristianu RonaldoviVideo: Reuters

 
Článek

"Je to pro mě velká čest zúčastnit se odhalení vlastní sochy tady, kde leží mé fotbalové kořeny. Dodává mi to motivaci vyhrávat další tituly. S Realem chci zopakovat vítězství v Lize mistrů," uvedl Ronaldo při slavnosti.

Diváci si užívali přítomnosti svého idolu, 240 centimetrů vysoká a 800 kilogramů vážící socha zobrazující fotbalistu před zahráním volného kopu ale současně vyvolala i rozporuplné reakce. "Na první pohled rozhodně nemůžu říct, jasně, Ronaldo. Myslím, že takhle nevypadá, tvář není příliš identická," citovala agentura Reuters jednu z příchozích Maru Abreuovou. A další obdivovatelé a Ronaldovi krajané se přidávali s podobným hodnocením.

Skulptura stojí na pobřežní promenádě v hlavním městě ostrova Funchalu nedaleko od Ronaldova muzea, které bylo otevřeno loni v prosinci. Mezi více než 150 trofejemi z úspěšné kariéry bývalého hráče Sportingu Lisabon a Manchesteru United jsou i Zlaté míče, které získal za roky 2008 a 2013. Přibude k nim v lednu další?

Reklama