Hlavní obsah

Stane se Suárez obětním beránkem bojů v Barceloně? Na ostrovech by se zájemci o kanibala našli

Barcelona/Praha

Uruguayský kanibal Suárez by se mohl vrátit zpátky na ostrovy. Nejen ve Španělsku, ale i v Anglii se začíná na toto téma živě spekulovat. Současná napjatá situace v Barceloně těmto úvahám napomáhá, stejně jako vyhazov sportovního ředitele katalánského velkoklubu Zubizarrety a odmítnutí klubové ikony Puyola, aby se ujal uvolněné funkce. Letní transfer za 75 miliónů liber je nyní považován za jednu z chyb, jichž se Zubizarreta dopustil.

Foto: Albert Gea, Reuters

Luis Suárez sice ve čtvrtek gólem přispěl k výhře Barcelony ve Španělském poháru 5:0 nad Elche, na Camp Nou od něj však očekávají mnohem lepší produktivitu.

Článek

Uruguayský snajpr nejprve pykal za incident, jehož se dopustil na světovém šampionátu v zápase s Itálií, takže po přestupu z Liverpoolu do Barcelony nesměl hrát. A když už po čtyřech měsících konečně začal nastupovat, nenaplnil Luis Suárez očekávání, jež ho provázelo.

Nedostal se do podobné formy, jakou měl v Liverpoolu, ve třinácti utkáních dal jen čtyři góly (naposledy ve čtvrtek v poháru s Elche), což je vzhledem k jeho střeleckému renomé proklatě málo. Proto je jeho nákup přičítán někdejšímu sportovními řediteli Barcelony Andoni Zubizarretovi jako vážný omyl, jehož se v přestupové politice dopustil.

Zvláště, když má nyní Barcelona na rok pozastaveny všechny přestupy. Trest jí udělila FIFA za porušení pravidel při přestupech fotbalistů mladších 18 let. Katalánský klub kvůli tomu nesmí až do ledna 2016 vyvíjet na přestupovém trhu žádnou aktivitu.

Proto se ve Španělsku spekuluje o tom, že právě Suárez by se mohl stát obětním beránkem boje, který se na Camp Nou rozpoutal. A že se tam ani s největšími hvězdami nepárají, o tom svědčí příklady z minulosti. Třeba Zlatana Ibrahimovice, jenž se pod Guardiolou neprosadil a tudíž putoval na hostování do AC Milán. A nic na tom neměnilo, že ho Barcelona koupila z milánského Interu za 50 miliónů liber.

Suárez by proto mohl dopadnout podobně. Zvláště, když momentální situaci v Barceloně s eminentním zájmem sledují oba kluby z Manchesteru, stejně jako Chelsea či Arsenal, který o uruguayského reprezentanta projevoval zájem už v létě.

Reklama

Související témata: