Hlavní obsah

Nebudu krmit morbidní diskusi, odvětil kouč Barcelony Enrique na dotaz, jaký je jeho vztah s Messim

Barcelona/Praha

Reakce fanoušků mu po chuti nebyly, to se ví. Barcelona sice v prvním osmifinále Královského poháru rozstřílela ve čtvrtek v noci Elche 5:0, ale na adresu trenéra Luise Enriqueho přesto zazníval hlasitý pískot. Diváci tak reagovali na poslední události na Camp Nou a tolik přetřásanou roztržku, kterou údajně měl kouč s největší hvězdou týmu Lionelem Messim. Božskému Argentinci naopak dávali příznivci Barcelony najevo své sympatie, neboť ho zahrnovali aplausem.

Foto: Juan Medina, Reuters

Trenér Barcelony Luis Enrique.

Článek

Dotknout se Messiho? Nechat ho na lavičce proto, že se minulý pátek vrátil z krátké dovolené o pár hodin později? Nepostavit ho proti San Sebastianu? Dostat se s ním do sporu, který španělská média vehementně přetřásala? Vyprovokovat argentinskou hvězdu k tomu, aby začala uvažovat o odchodu z klubu?

To všechno rozdýchávali fanoušci Barcelony těžko a v domácím pohárovém duelu s Elche to dávali ve čtvrtek v noci trenérovi Enriquemu pískotem najevo.

„Jsou to hráči, kteří potřebují podporu diváků, nikoli já. Oni jsou hrdinové bojující na trávníku a fanoušky na své straně potřebují k tomu, aby získali trofeje," vykroutil se kouč katalánského klubu z otázky, nakolik mu bylo nepříjemné, když na něho publikum ryčelo.

„Pro mě je podstatné, že podporovalo mé hráče. Proto jsem spokojený," opakoval stále dokola a ohradil se proti mínění, že na Camp Nou panuje krize, jejímž dokladem jsou předčasné letní volby klubového prezidenta, spekulace o odchodu Messiho i třeba nedělní ligová prohra se San Sebastianem a tudíž odmítnutá šance předstihnout konkurenční madridský Real.

„Třeba jsem naivní, možná vás špatně slyším, nebo vám prostě nerozumím. O žádné krizi ale nemám tušení. Když jdu po ulici, vidím od našich lidí jen optimismus. S žádnou apatií nebo nedostatkem důvěry v hráče jsem se nikde a u nikoho nesetkal," reagoval popuzený Enrique na další dotaz.

Otázky dotýkající se jeho vztahu s Messim už mu nebyly vůbec po chuti. „Nebudu vám vykládat, s kým mluvím víc a s kým méně. Mluvím prostě se všemi. A hlavně - nebudu ještě víc krmit diskusi, která je morbidní," opáčil naštvaně kouč Barcelony.

Reklama

Související témata: