Hlavní obsah

Dojemné setkání. Ronaldův syn je velkým obdivovatelem Messiho

Curych

Cristiano Ronaldo pomohl loni Realu Madrid k zisku čtyř trofejí včetně prestižní Ligy mistrů a suverénně obhájil vítězství v anketě Zlatý míč FIFA. Je vzorem pro řadu mladých adeptů fotbalového řemesla, jak však vyšlo najevo, jeho čtyřletý syn obdivuje především otcova úhlavního rivala - Lionela Messiho z Barcelony.

Ronaldův syn byl nadšený ze setkání s MessimVideo: Reuters

 
Článek

Malý Cristiano doprovázel svého otce při předávání ceny pro nejlepšího světového fotbalistu roku na slavnostním galavečeru v Curychu, kde se v zákulisí potkal i se svým idolem. A setkání na něho očividně udělalo dojem, zvlášť když jej slavný Argentinec pohladil po vlasech a španělsky se ho optal, jak se mu daří. V rozpacích ze sebe nemohl dostat ani slovo.

„Stále sleduje na internetu videa z našich zápasů a v jednom kuse o tobě mluví," přiznal portugalský reprezentant svému soupeři z katalánského velkoklubu a potomka si pak ještě krátce s úsměvem dobíral: „Tak co je, stydíš se? Proč?"

Také Messi je otcem, jeho dlouholetá partnerka Antonella Roccuzzová mu v listopadu roku 2012 porodila syna Thiaga. Zajímavostí je, že Cristiano junior je o 869 dnů starší než Thiago Messi a zcela identický počet dnů dělí od sebe i data narození jejich slavných otců (Ronaldo 5. února 1985 - Messi 24. června 1987).

Ronaldo byl po pondělním zisku Zlatého míče FIFA za rok 2014 vyhlášen nejlepším portugalským fotbalistou historie. Na galavečeru, který oslavoval sté výročí založení Portugalské fotbalové federace, v hlasování fanoušků předčil slavné krajany Eusébia a Luíse Figa. Kapitán národního týmu a trojnásobný držitel Zlatého míče si v Estorilu nemohl cenu osobně přebrat, protože se s Realem připravuje na dnešní odvetné osmifinále Španělského poháru proti Atléticu Madrid.

Reklama