Hlavní obsah

Šílený večer! Rezignace? Ne, zatvrzele odmítal kouč Valencie po barcelonské kanonádě

Barcelona

Ligové nezdary nestačily, pro fotbalisty Valencie přišla i pohárová rána. A pořádná. Sedm gólů od Barcelony, která doslova koncertovala. V úvodním semifinále Copa del Rey zvítězil katalánský celek 7:0. Čtyři góly vstřelil Suárez, Messi přidal hattrick. Bylo to velkolepé představení snad pro všechny, jen ne pro kouče Valencie Garyho Nevilla, který trnul na lavičce. Šílený večer!

Foto: Albert Gea, Reuters

Tři ofenzivní klenoty Barcelony. Zleva Neymar, Luis Suárez a Lionel Messi.

Článek

V součtu se všemi předešlými výsledkovými průšvihy se více než cokoli jiného nabízela otázka o rezignaci.

"Ne," reagoval rázně Neville, nicméně z reality tak úplně nevypadl. Ví, že nedělní zápas La Ligy s Betisem už musí vyhrát. Malérů bylo dost. Pak už mu ani zatvrzelost nepomůže.

"Přál bych si, aby zápas s Betisem začal za 10 minut," poznamenal a jakoby se nechtěl moc slovně patlat v té hrůze, kterou zažil jeho tým, ač jako uznávaný mediální expert ještě před časem rád komentoval kdeco.

Hrůzná série v lize

V předešlém vzájemném zápase hrála Valencie s Barcelonou na začátku prosince 1:1, to ještě bez Garyho Nevilla, který se s bratrem Philem ujal týmu právě po tomto utkání.

Ale ku prospěchu to příliš nebylo. Nedělní prohra 0:1 s Gijónem ve 22. kole La Ligy byla pro svěřence bývalého obránce Manchesteru United osmým zápasem v nejvyšší španělské soutěže bez vítězství v řadě. V tabulce jsou dvanáctí.

A do toho přišel pohárový malér. Barcelona už ve dvanácté minutě vedla po dvou Suárezových gólech 2:0. Katalánský celek tak dosáhl mety 100 branek v sezóně a rozjel hned druhou stovku. Čtyřiatřicátý hattrick v dresu Barcelony a čtvrtý proti Valencii si připsal Messi, Neymar ještě neproměnil penaltu. Hostům hrajícím v oslabení Suárez v závěru vstřelil další dvě branky. Ale výsledek mohl být ještě vyšší. Výkon Barcelony byl strhující.

Všechny protitahy selhávaly. Valencie byla zoufalá. "Je to jeden z nejbolestivějších zážitků mé kariéry. Byl to pocit bezmoci. Snažil jsem se to změnit, ale bylo jasné, že ten příliv proti nám je strašně silný," kabonil se Neville.

Reklama

Související témata: