Hlavní obsah

Kdybych tušil, že vyhrajeme v deseti, nechal bych se vyloučit dřív, žertoval kapitán Realu Ramos

Barcelona/Praha

Byl samý vtip a žert. Aby ne, když jeho tým vyhrál slavné El Clásico a utnul tak sérii Barcelony, který neprohrála 39 zápasů. A kdyby jen to, zvítězil, i když končil jen v deseti, neboť kapitán Sergio Ramos musel sedm minut před koncem po druhé žluté ze hřiště. I v oslabení však vstřelil Bílý balet zásluhou Ronalda druhý gól a revanšoval se tak Kataláncům za podzimní potupu. „Kdybych věděl, že vyhrajeme v deseti, nechal bych se vyloučit mnohem dřív,“ žertoval Ramos, pro něhož to byla jednadvacátá červená v kariéře.

Foto: Albert Gea, Reuters

Radost Cristiana Ronalda, právě jeho trefa rozhodla slavné El Clásico.

Článek
Fotogalerie

Barcelona byla tentokrát v El Clásicu favoritem na druhou, přesto doma padla. A to se přitom čekalo, že svého rivala potupí přinejmenším stejně, jako v listopadu na Santiago Bernabéu, kde mu nasázela čtyři góly.

Fotbal je i o pomstě

„Fotbal je krásný v tom, že vám dává šanci na pomstu," mudroval kapitán Realu Sergio Ramos.

„Musíte zůstat nohama na zemi, pak máte šanci. Naši fanoušci si po prožitém utrpení takovouto výhru zasloužili. Kdybych tušil, že k němu povede hra v oslabení, nechal bych se vyloučit už v páté minutě."

„Jsou to sice jen tři body, ale jsem na své hráče nesmírně hrdý. Nikoli jen kvůli výsledku a výhře, ale hlavně výkonu, který předvedli. Hráli obrovsky kompaktně, bojovali jeden za druhého, dávali do zápasu úplně všechno," velebil svůj tým Zinedine Zidane, který hned v prvním El Clásicu v roli trenéra slavil výhru.

Ve španělské lize import tří bodů z Camp Nou znamená, že Real snížil manko na vedoucí Barcelonu na sedm bodů.

„Ale existuje ještě spousta zápasů, takže musíme jít krok za krokem. Nejprve se musíme dostat přes Atlético, které je v tabulce před námi. Pak uvidíme, co se stane," připomínal Zidane, že do konce soutěže chybí ještě sedm kol.

Priorita Realu? Liga mistrů

On sám se však daleko víc upíná na Ligu mistrů, kde se jeho Bílý balet utká už ve středu v prvním čtvrtfinále s německým Wolfsburgem.

„Mám tušení, že v Champions League můžeme dosáhnout velkých věcí. Ukazuje se, že jsme s Realem po těžkých začátcích na dobré cestě. Právě vítězství v El Clásicu může být oním zlomovým bodem, a proto jsem hned po zápase s Barcelonou řekl, aby si odpočali a mysleli hlavně na středu," prozrazoval Zidane, co se dělo v kabině.

„Trenér nám vrátil sebedůvěru a my teď všichni tvrdě pracujeme, abychom v této sezóně dosáhli něčeho hodně důležitého," naznačoval tajemně Ramos, na co hlavně pomýšlí v nastávajících týdnech jeho Bílý balet.

Reklama

Související témata: