Hlavní obsah

Barcelonská superstar si vybírá kouče. Tajemný telefonát prý mířil do Anglie

Barcelona

Barcelona je v pozoru. Nikdo netuší, zda a kdy vůbec její největší hvězda prodlouží smlouvu. Nic nepomáhá, aby se kouzelník s desítkou na zádech chopil propisky a prodloužil si pobyt v klubu z Camp Nou. Nepomohla ani kampaň polonahé krásky na internetu. Teď přišla anglická média s informací, že se přece jen hýbou ledy. Lionel Messi prý před pár dny volal do Anglie, kde si vybral kouče.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Barcelonský Lionel Messi.

Článek

Média mají jasno. Messi údajně volal trenérovi Manchesteru City Pepu Guardiolovi, aby se vrátil do Barcelony. Po výprasku od PSG prý šéfové z Camp Nou vážně uvažují o tom, že se po sezóně bude poroučet z místa hlavního trenéra Luis Enrique. A Messimu by se trenérský comeback hodně zamlouval. Barcelona pod Guardiolovým vedením šlapala a sbírala úspěchy, Messi zrovna tak.

Guardiola dal Barceloně vale před pár lety, odpočinul si od fotbalu a pak kývl Bayernu Mnichov. Teď vede anglický Manchester City, který má právě o Messiho také obrovský zájem a je ochotný vysázet i sto miliónů liber, aby hvězdu získal. A Argentinec váhá s prodloužením smlouvy, takže jsou Katalánci hodně nervózní, jak tohle všechno dopadne.

Ovšem je tu i šance, že by mohlo dojít ke stěhování opačným směrem a z Ostrovů by se do Španělska pakoval zpátky Guardiola. O tohle prý měl Messi požádat po telefonu známého kouče.

V souvislosti s novým trenérem pro Barcelonu se hovoří i o Ernestu Valverdem, který odvedl impozantní práci s týmem Athletic Bilbao a za Barcelonu dva roky také dříve hrál. V úvahu připadá i Ronald Koeman, nyní kouč Evertonu. Messi už ale informoval vedení klubu, kdo je jeho trenérskou jedničkou. Ostatně šéfové Barcy s ním prý konzultují každou změnu trenéra.

Reklama

Související témata: