Hlavní obsah

Zápas vycházejících hvězd Barcelony bude vyšetřovat policie

Barcelona

Vyhrát zápas 12:0, to praští do očí. I když se to povede Barceloně. Tenhle výsledek teď řeší celé Španělsko, včetně policie. Skandál se netýká Messiho, Neymara a spol, ale rezervy katalánského týmu, který hraje ve třetí nejvyšší soutěži. Barcelona B spráskala v nižší soutěži tým Eldense. Právě vedení poraženého týmu dalo podnět policii, aby vše vyšetřila. Zároveň předčasně ukončilo sezónu a nedohraje třetí ligu, která pro tým skončí sestupem.

Foto: John Sibley, Reuters

Zápas Barcelony s Eldense bude vyšetřovat policie (ilustrační foto).

Článek

Nejprve výsledek vyvolal obdiv, však také řada branek padla po parádních akcích na jeden dotek, kterým fandové nadšeně tleskali a nezávislí pozorovatelé se mohli radovat z toho, jak je fotbal krásný sport. Barcelonské naděje se také zapsaly do historie, bylo to nejvyšší vítězství rezervy od května 1992.

Teď ale na utkání ulpělo podezření, že vše nebylo fair play. Vedení Eldense se totiž propadák vůbec nelíbí a pustilo se do vlastních hráčů, když vyzvalo policii, aby zápas vyšetřila. Deník Marca také tvrdí, že klub ukončil dohodu se skupinou italských investorů. A o kvůli obavám z ovlivňování zápasů.

Předseda Eldense vyslovil podezření ohledně fair play v daném utkání v rozhovoru pro Radioestadio. „Okamžitě jsme se sešli s vedením a správní radou klubu. Ukončili jsme smlouvu se skupinou italských investorů. Dočasně byly pozastaveny i všechny sportovní aktivity prvního týmu," prohlásil prezident Club Deportivo Eldense. Ten se zároveň nechal slyšet, že pokud by se prokázalo, že některý z hráčů klubu ovlivnil výsledek, už si za klub nezahraje. Mužstvo Eldense má šest kol před koncem sezóny jistotu sestupu do čtvrté ligy.

Barcelona B zápas jasně vyhrála, i když nastoupila bez některých vycházejících hvězd. V sestavě chyběli třeba Marc Cucurella, Jordi Mboula a Carles Alena.

Reklama

Související témata: