Hlavní obsah

Zidane a reprezentace galského kohouta? Je to logický krok, tvrdí šéf francouzského fotbalu

Paříž/Praha

Pletl se. A šeredně. Prezident Francouzské fotbalové federace Noël Le Graët přiznal, že nevěřil v trenérské schopnosti Zinedina Zidana. „Když jsem s ním před dvěma třemi lety mluvil, důrazně jsem mu doporučoval, aby začal trenérskou kariéru v Bordeaux nebo někde jinde ve francouzské lize. Prostě ve skromnějším klubu, než jakým je Real,“ uznal Le Graët, že se v odhadu krutě mýlil.

Foto: Carl Recine, Reuters

Stane se Zinedine Zidane trenérem francouzské reprezentace?

Článek

Bývalý kapitán reprezentace galského kohouta Zidane však září i jako trenér. V uplynulé sezóně dovedl madridský Real k titulu ve španělské lize a hlavně k obhajobě triumfu v Lize mistrů, což se Bílému baletu povedlo jako prvnímu klubu v novodobé historii soutěže.

„Pro něho byl prostě přechod z role hráče do funkce trenéra naprosto bezproblémový, takže teď je na Santiago Bernabéu nesmírně šťastný. Ale přijde chvíle, kdy i on bude chtít víc," řekl šéf francouzského fotbalu v rozhovoru pro rozhlasovou stanici RMC.

Naznačil tím, že by v budoucnu rád viděl mistra světa z roku 1998 a evropského šampióna z roku 2000 u francouzské reprezentace jako trenéra.

„Prozatím je ještě v Realu, kde mu práce klubového trenéra dokonale vyhovuje. Ale působení u reprezentace představuje logické pokračování Zidanovy trenérské kariéry. Je proto víc než pravděpodobné, že jednoho dne o ni bude mít zájem," potvrdil Le Graët, že by se jednalo o zájem oboustranný. I francouzská reprezentace by pochopitelně o držitele Zlatého míče měla zájem.

Reklama

Související témata: