Hlavní obsah

Vrátili jsme Rusům jen to, co udělali oni nám v Plzni, cítil satisfakci Vrba

Moskva

Tvrdil, že přijel do Moskvy vyhrát, protože chce účinkovat v pohárové Evropě i na jaře. Kouč plzeňských fotbalistů Pavel Vrba to prohlašoval před konfrontací s armádním CSKA v Lize mistrů přesvědčivě a s vírou, že svou touhu naplní. A měl pravdu, jeho Viktoria v Lužnikách skutečně vyhrála. „Udělali jsme prostě jen to, co oni nám v Plzni. Každopádně ale jde o obrovský úspěch,“ glosoval obrat, který se jeho týmu povedl po změně stran.

Foto: Alexander Zemlianichenko, ČTK/AP

Brankář CSKA Igor Akinfejev sleduje radost plzeňských fotbalistů během utkání Ligy mistrů.

Článek

Přitom úvod střetnutí vyzněl pro Vrbův tým hrůzně. „Tahali jsme za kratší konec. A i gól inkasovaný z penalty zrozené po obrovské chybě námi zacloumal," netajil Vrba, že i jemu bylo v první půlhodině všelijak.

Sestřih utkání CSKA Moskva - PlzeňVideo: O2 TV Sport

„Ale už v závěru první půle jsme byli kombinačně lepší. A nic na tom nemění, že na rozdíl od domácích jsme pokutový kop neproměnili. Chtělo to jen s aktivní hrou pokračovat po půli a my u ní vydrželi. Vypracovali jsme si několik situací, a i s trochou štěstí dali dva góly a zvítězili," chválil proměnu svých svěřenců, kteří otočili skóre a nakonec vyhráli.

„Sice i se štěstím, ale zatímco ještě před čtvrthodinou byla pro nás Evropská liga ohromně vzdálená, teď ji máme blízko," neskrýval bezprostředně po závěrečném hvizdu, jak moc je rád, že jeho touha a víra došla naplnění.

Samo sebou zatím se zhmotnila jen do moskevské výhry, protože o třetím místě ve skupině a postupujícím do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy se rozhodne až v posledním kole, kdy Plzeň hraje doma s Římem a CSKA se představí v Madridu proti Realu.

„V minisouboji s CSKA zatím vyhráváme a doufám, že naše vzájemná konfrontace tak nakonec i skončí. Když se to podaří a jestliže postoupíme do jarní části evropských pohárů, bude to s naším rozpočtem a našimi možnostmi mimořádný výkon. Doufám, že i česká média ho patřičně ocení," měl v Lužnikách Vrba evidentně navrch. Aby ne, když srazil na kolena klub s rozpočtem mnohonásobně vyšším.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.