Hlavní obsah

Aukci Plzně podpořili giganti! Dresy do dražby poslal Real, Juventus nebo PSG

Plzeň

Juventus, Paris Saint-Germain, Manchester United nebo Inter Milán. Evropští fotbaloví giganti se přidali k plzeňské Viktorii a podpořili Nadaci pro transplantaci kostní dřeně. Na pomoc nadaci půjde výtěžek z aukce unikátní sbírky dresů.

Foto: Vincent West, Reuters

Hvězda Realu Gareth Bale.

Článek

Vydražit lze originální dresy viktoriánů z aktuální sezony Ligy mistrů. Ale například i trika Garetha Balea, Francka Ribéryho a Patrika Schicka. Anebo dresy podepsané týmy PSG, Manchesteru United, Brugg, Schalke, Neapole a Hoffenheimu. Aukce, která běží na adrese fcviktoria.sportovniaukce.cz, potrvá do 15. ledna 2019.

„Oslovili jsme kluby s tím, zda by společně s námi nepodpořily dobrou věc. Jsme velmi rádi, že se naše výzva setkala s velkým ohlasem, všem patří velké poděkování,“ citoval klubový web mluvčího Viktorie Václava Hanzlíka. Do aukce v nadcházejících dnech Západočeši přidají další zajímavé dresy. Navíc kopačky, hrané míče a další zajímavé předměty vázané k aktuálnímu ročníku Champions League.

Zajímavý příběh má originální dres Garetha Balea podepsaný celým týmem slavného Realu Madrid, jednoho ze soupeřů Plzně ve skupině Ligy mistrů. Jako dárek od fanklubu španělského klubu ho obdržela skupinka fanoušků Viktorie, která podporovala Limberského a spol. na San Bernabéu. „Pozvali nás v Madridu na oběd, kde nám dres věnovali. Jsme rádi, že ho můžeme darovat na dobrou věc. Věříme, že se vydraží za co nejvyšší částku,“ uvedl fanoušek Daniel Ulrich.

Reklama

Související témata: