Hlavní obsah

Mourinho: Byli jsme mimo hru, odpověď ale byla úžasná

PRAHA/VALENCIE

Návrat Michaela Essiena do sestavy Chelsea byl zlatý. Ghanský fotbalista vystřelil londýnskému klubu v poslední minutě úterní odvety čtvrtfinále ve Valencii postup do elitní čtyřky, v prvním semifinále ale bude svému týmu kvůli žlutým kartám opět chybět. „Změna taktiky ve druhé půli prospěla,“ pochvaloval si kouč Chelsea José Mourinho.

Článek

Po remíze 1:1 na Stamford Bridge byla v lepší pozici Valencie a po gólu Fernanda Morientese v prvním poločase se zdálo, že do semifinále má nakročeno právě španělský celek. „V tu chvíli jsme byli mimo hru. Naše odpověď byla ale úžasná,“ liboval si po utkání Mourinho.

V kabině Chelsea prý bylo o přestávce hodně rušno. „Potřebovali jsme nakopnout,“ připustil obránce John Terry. „Nebylo to tak bouřlivé. Vysvětlil jsem hráčům, že musejí zůstat psychicky silní a nesmějí se dopředu smiřovat s vyřazením,“ kontroval Mourinho.

Liga mistrů on-line - čtvrtfinále
Valencie - Chelsea

Portugalský kouč v úvodu druhého poločasu reagoval na vývoj utkání nasazením Joe Colea, který hru londýnského celku výrazně oživil. „Essien se přesunul doprava, kde mohl s podporou Colea rozvíjet své ofenzivní schopnosti,“ přiblížil Mourinho.

Chelsea od začátku druhého poločasu hýřila aktivitou, kterou korunoval už v 52. minutě vyrovnávacím gólem Andrej Ševčenko. Pak se ale prostor před brankou Valencie na dlouhé minuty zavřel. „Už jsem dával členům realizačního týmu pokyny, aby chystali iontové nápoje na přestávku před prodloužením. Když přišel rozhodující zásah Essiena,“ komentoval rozhodující okamžik zápasu kouč londýnského klubu.

I přes postup mezi nejlepší čtyřku v nejprestižnější evropské fotbalové soutěži neopomněl Mourinho připomenout, že o jeho další existenci na lavičce Chelsea není rozhodnuto. A to i přesto, že tým ze Stamford Bridge vedle postupu v Lize mistrů vyhrál Ligový pohár, čeká jej semifinále FA Cupu a v Premier League ztrácí na vedoucí Manchester United tři body.

„Chci zůstat u Chelsea. Občas ale v životě nedostanete to, co chcete,“ prohlásil Mourinho. Majitel klubu Roman Abramovič jeho slova na tiskové konferenci neslyšel. Na odvetu svého týmu do Valencie totiž nepřijel.

Reklama

Související témata: